reportatge

Dels llibres a la guitarra

El Sobrino del Diablo és el nom artístic que va escollir fa 21 anys Juan Gómez, monologuista, presentador de ràdio i, sobretot, músic. El cantautor va deixar la carrera com a professor de literatura espanyola per fer el salt als escenaris i ja ha fet 2.000 concerts.

Dels llibres a la guitarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels llibres de literatura clàssica a la guitarra elèctrica. De Fernando de Rojas, Luis de Góngora i Jorge Manrique a The Beatles, Rolling Stones i Queen. De professor de literatura a músic. Aquesta és la transformació que va encetar fa 21 anys Juan Gómez o, com es presenta en el món artístic, El Sobrino del Diablo.

Polifacètic com pocs, el barceloní visitarà aquesta nit La Fada Ignorant per portar al Principat el seu espectacle, que se situa enmig del concert i del monòleg. El seu xou sol estar protagonitzat per la música de cantautor. No obstant això, es caracteritza per fer servir l’humor com a element de connexió amb el públic: “Sempre dic que soc un artista fronterer. En els meus espectacles hi ha un punt de rock i una mica de showman. El meu punt fort és que soc imprevisible, preparo el repertori deu minuts abans de començar”, es va definir Gómez.

El músic va iniciar la seva carrera artística fa 21 anys després de deixar la feina de professor de literatura a l’institut. Deixar els llibres per agafar el baix podria semblar un canvi extrem per a molta gent, però Gómez matisa que des que va emprendre l’aventura musical no ha parat de relacionar-se amb l’ensenyament: “Les aules i els escenaris no són tan diferents com sembla a simple vista. De fet, de vegades encara vaig a instituts i universitats a fer classes de literatura amb la guitarra. Explico la prosa de Góngora a través de cançons”, va afegir.

Amb més de 2.000 concerts, 12 discs i dos llibres, El Sobrino del Diablo té un gran repertori del qual és complicat escollir la millor obra. Per ell, el millor disc és Frankenstein, ja que “és el més complet”, a més de destacar la bona sintonia entre totes les cançons.

Per Gómez, la carrera artística està passant pel seu millor moment i és que després de 21 anys ha tingut temps “d’aprendre tot el que he fet malament”. El següent treball que presentarà serà de cara l’any vinent i tindrà una part de tot el que ha après en els últims anys: “Ara mateix estic component el tretzè disc, que sortirà el 2020. M’ho estic prenent amb molta calma. Normalment els meus discos tenen més de 15 cançons, així que encara queda feina per fer. El treball tindrà versions, alguna cançó antiga i sobretot noves lletres que agradaran.”

El concert tindrà lloc aquesta nit a les 22.30 hores i el cantant avisa que la gent que hi vagi veurà un espectacle imprevisible. Sabrà com comença, però no com acabarà.

tracking