Teatre

L'ENA referma l'aposta per les coproduccions amb companyies de fora

Els directors de l'Escena Nacional d'Andorra presenten cinc produccions de les quals destaca 'Protitución', amb Carmen Machi

L'Escena Nacional d'Andorra presenta cinc obres per al curs 2019-2020Govern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Escena Nacional d'Andorra (ENA) seguirà apostant per expandir les col·laboracions fora de les fronteres, tal i com es va començar a fer el 2018. Els directors de la plataforma de les arts escèniques, Mònica Vega, Joan Hernández i Alfons Casal han presentat aquest matí juntament amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, les produccions del curs 2019-2020, les quals són en la seva majoria coproduccions amb companyies de fora de les fronteres. La voluntat és donar sortides als professionals del país, i es treballa per arribar també a França en un futur. Aquesta iniciativa, que va començar l'any passat, ha suposat que les propostes que han arribat enguany s'hagin multiplicat per tres, arribant a les 20, de les qual n'han seleccionat cinc, igual que l'edició passada.

Les propostes seleccionades abasten diferents tipologies escènqiues: des de la comèdia més pura amb vocació comercial, a l'espectacle familiar amb diversos llenguatges teatrals i amb objectius culturals i pedagògics, entre altres. La comèdia 'Èxit (els 10 manaments)' serà la primera obra que es representarà al país, concretament el divendres 27 i dissabte 28 de setembre al Teatre de les Fontetes de la Massana. L'espectacle familiar 'Clementina' és el segon que es representarà a la parròquia massanenca (12 d'octubre), i a més formarà part de la Temporada de Teatre Infantil d'Andorra la Vella. L'obra multidisciplinar 'Com menja un caníbal', arribarà a l'Auditori Claror de Sant Julià el primer semestre del 2020, en una data encara per confirmar. Abans, s'estrenarà a Barcelona el 20 de setembre i realitzarà una gira per diverses ciutats de Catalunya. 'Prostitución', amb Carmen Machi ('Aída'), és la quarta obra escollida per l'ENA, que arribarà a Sant Julià el 2020 en una data que també s'ha de confirmar, mentre que l'espectacle familiar de dansa-teatre 'De quin color és un petó', dirigida per la pròpia Mònica Vega, és la cinquena i darrera obra escollida per l'Escena Nacional d'Andorra.

tracking