Elena Gadel

“Tinc moltes ganes de fer un gran concert aquesta nit”

Cantant de sentiment, actriu de professió. Elena Gadel actua aquesta nit al solar de l’antiga estació de bombers per portar el seu últim disc, ‘Delicada’, a tots els andorrans

“Tinc moltes ganes de fer un gran concert aquesta nit”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del seu pas per la segona edició del conegut programa de TVE Operación Triunfo, Elena Gadel ha seguit la seva carrera professional alternant la música i la interpretació. Amb més d’un milió i mig de reproduccions a Spotify, l’Elena combina els concerts amb el paper de Noe a la sèrie de TV3 Com si fos ahir. Aquest vespre torna a portar la seva música a Andorra a l’antiga estació de bombers, sota el paraigua del festival Ritmes, capital musical.

Es va donar a conèixer a través d’‘OT’. Com li va canviar la vida després de sortir de l’acadèmia?

La veritat és que la vida va fer un gir. Vaig passar de ser una persona normal, totalment desconeguda, que la gent em busqués, m’escoltés i s’interessés per la feina que feia. Va ser una experiència molt especial.

A diferència de molts dels seus companys, no només s’ha focalitzat en la música, també ha buscat el seu lloc en la interpretació. Com va decidir fer aquest pas?

Realment no vaig prendre cap decisió. La vida m’ha anat portant per diferents camins. Primer pel de la música, després pels musicals i ara amb la interpretació amb la sèrie de TV3. De fet, hem renovat temporada i l’any vinent seguiré treballant com a actriu. Estic molt contenta de poder fer el que m’agrada i poder explorar noves disci­plines.

Si hagués d’escollir entre la música i la interpretació, amb què es quedaria?

Ara mateix la vida m’està portant més cap a la interpretació, però sempre he sabut que la meva passió era la música.

Durant la carrera musical ha tret moltes cançons en català i en castellà. De totes, quina és la seva preferida?

Em costa decidir perquè és molt subjectiu i va molt en funció del meu estat d’ànim, però ara mateix seria Bebiendo a sorbos. És la primera de tot el disc. La vaig compondre en només 10 minuts i la vaig gravar en duet amb Manuel Carrasco. És una cançó molt senzilla, molt directa, molt clara i molt bonica.

Com es definiria, musicalment?

Soc una cantant de molts matisos. M’agrada fer cançons profundes amb una lletra amb la qual la gent es pugui sentir identificada.

Quan compon una cançó, escriu la lletra sobre la base o la música la incorpora després?

La veritat és que ho faig tot a l’hora gairebé. Escric la lletra i faig la base, busco la forma de fusionar-ho tot.

Andorra és un destí on no ha treballat gaire. Li motiva portar la seva música a nous llocs?

Fa temps que no vinc a Andorra i la veritat és que això em dona moltes ganes de tornar-hi. A més, l’última vegada que vaig venir vaig marxar amb molt bons records, així que tinc moltes ganes de fer un molt bon concert aquesta nit.

Quin tipus de concert ens espera aquesta nit?

Aquest cop pugem amb el quintet, així que esperem fer un gran concert. Quan estem tots és tot molt més fàcil perquè em puc preocupar només per cantar, sé que tots els altres faran la seva feina perfectament i portarà l’espectacle a un altre nivell. Per la part del públic, espero que els seguidors que ens coneixen vinguin a gaudir de la música en directe i cantin totes les nostres cançons, i les persones que no ens coneixen, que es quedin a passar una bona estona.

Quin és el cantant que més escolta a Spotify?

Rosalía.

Estil de música predilecte?

El flamenc.

Actuar o cantar?

Per cantar també s’ha d’actuar, així que escolliré cantar.

Millor concert que ha fet?

El concert de presentació del disc és el millor i el pitjor a la vegada. El millor perquè mostres la teva feina per primera vegada a tothom i el pitjor perquè és la primera vegada que cantes tot el repertori de cop.

Sortir de copes o sofà i manta?

Prefereixo sofà i manta.

tracking