reportatge

Vacances amb el cor encongit

És el moment àlgid de la temporada pel que fa al personatge que Marc Cartes interpreta a ‘Com si fos ahir’: l’Andreu explota a l’últim capítol de la temporada de la telesèrie de TV·. Rebenta de tota la ràbia acumulada, els esdeveniments es precipiten i acaba malmès.

Vacances amb el cor encongitCCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personatge “rebenta, peta, de tota la pressió acumulada, i potser ho fa malament”, explica l’actor andorrà en un dels vídeos promocionals de Televisió de Catalunya. Però, sigui com sigui, confessa, aquest és el que considera el moment top de la temporada. Però aquests primers 210 capítols que s’han emès deixen els seguidors de la sèrie amb el cor encongit, esperant la represa de les emissions, prevista per al setembre, en l’horari habitual, les 15.55 hores.

L’Andreu va tenir, en el capítol emès diumenge passat (l’últim de la temporada, en prime time, al vespre) una jornada agitada. I a partir d’aquí, per si no n'hi hagués prou amb el titular i la foto, cal advertir que venen els spoilers. La previsió de l’Andreu, en un dia que el destí l’aguaitava, era dir adeu a tothom, deixar-ho tot enrere i marxar a treballar com a voluntari en un hospital de campanya al Senegal. És clar que allò és impossible de fer sense fer una copa de comiat, sense deixar-se enredar per apuntar-se al cap de setmana sorpresa organitzat per un altre dels personatges. Begut, passa allò que passa: in vino, veritas. Així que acaba enregistrant un vídeo d’adeu en què confessa els seus sentiments: “No sé què fer amb la meva vida. Sense la Pili. Però la Pili està amb l’Aimar. I jo... jo t’estimo, Pili”. És clar que es tracta d’una confessió que confia que no arribi mai a oïda de la interessada: el seu col·lega, en Quim, l’hauria d’esborrar. Per descomptat, com exigeix una bona trama televisiva, no ho fa. Més encara: envia el vídeo a la Pili, que queda absolutament astorada en sentir la romàntica confessió. Per embolicar més la troca en aquest trepidant final de temporada, a l’Andreu el deixen els amics tancat a casa amb pany i forrellat. Per descomptat, perd l’avió.

El capítol avança cap al tràgic moment final, quan en Mateu i l’Andreu s’embarquen en una discussió que no pot acabar més que malament: amb el personatge que interpreta l’actor andorrà estirat a terra, amb una greu ganivetada i la vida pendent d’un fil.

Viurà o morirà? Els guionistes deixen la solució per a la rentrée, al setembre, amb l’inici de la segona temporada d’una producció que ha tingut una mitjana de 255.000 espectadors. I no és, per cert, recorden els seguidors de les telesèries de TV3, el primer cop que Cartes acaba així una temporada: a Laberint d’ombres també va deixar tothom pendent en un final de temporada en què el seu personatge queia per un celobert.

tracking