La proposta del dia

Duo de Cine, al museu Casa Rull

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Duo de Cine, al museu Casa Rull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA

-'DUO DE CINE, AL MUSEU CASA RULL'

En el marc de les Nits d’Estiu als Museus, el Duo de Cine (Alexandre Arajol al violí i Míriam Manubens al piano) vol oferir un tastet de grans bandes sonores. A través d’un viatge per les pel·lícules gravades a la nostra retina, posen so i música a aquest recull d’imatges tot recordant grans moments. Des de l’àmbit més clàssic fins a les melodies més espectaculars d’avui en dia, passant pels grans clàssics del gènere, presenten un recull de peces que remeten a moments inoblidables de la gran pantalla i del nostre imaginari col·lectiu.

Museu Casa Rull (21 hores)

La Massana

EXPOSICIONS

-'L'ANDART'

L’Andart 2019, la tercera Biennal internacional d’Andorra, porta una edició més les obres d’artistes pluridisciplinaris d’arreu del món. L’exposició està formada per intervencions de land art, peces de videoart, escultures i sèries de fotografies, entre d’altres. El tema de la mostra, entorn el qual gira bona part de les obres exposades, és el shinrin-yoku, la saludable pràctica japonesa dels banys de bosc que consisteix a connectar amb la natura submergint-nos en el bosc. Més de 30 artistes internacionals mostren les seves propostes, totes marcades per una mirada a la naturalesa.

Entorns del llac d’Engolasters

Escaldes-Engordany

‘Femina feminae’

Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot. El recorregut inclou teles en què s’aprecien ambients, com el de la Belle Époque parisenca, a través dels traços de Jean Béraud a Modista als Camps Elisis.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores. Fins al setembre del 2019.

-'Art africà'

L’Àfrica és el bressol de la humanitat i també n’és el futur. Aquest continent immens i divers ens ha llegat múltiples testimonis artístics de diverses ètnies: talles, màscares, fetitxes i objectes procedents de vàries regions. Peces que tenen una bellesa serena, ferma, contundent i que transmeten el culte als avantpassats, la importància dels esperits i la tradició.

CAEE

Escaldes-Engordany. Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenge de les 9.30 a les 13.30 h. Fins al 28 de setembre.

-'ANIMALS', DE SALCEDO

Durant els mesos d’estiu i fins al 15 de setembre es pot veure tant a l’Artalroc com als carrers de la part alta d’Escaldes-Engordany una sèrie d’escultures de l’artista català Samuel Salcedo. En total, hi ha una cinquantena d’escultures de tots els formats i tècniques emprats per l’artista perquè el visitant pugui conèixer tot l’ampli ventall de la seva producció. Es tracta, doncs, d’una mostra ambiciosa que ens presenta dos conceptes ja insinuats pel títol de l’exposició: l’animal i el mirall. La mostra reflecteix l’animalitat de l’home com mai l’hem afrontat abans, amb tota la seva fragilitat, vulgaritat i ridiculesa.

Art al Roc (antic CIAM)

Av. Carlemany, 8. Horaris: de dimarts a la tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge de 10 a 14 h. Tancat diumenge a la tarda, dilluns tot el dia i dimarts al matí.

tracking