Canvis al ministeri

Riva confirma la desaparició de la direcció general

Sílvia Riva confirma la desaparició de la direcció general
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Havia anat transcendint i la ministra Sílvia Riva ho va confirmar: a la nova etapa del departament de Cultura desapareix la direcció general, la gran àrea que en els últims temps havia encapçalat Montserrat Planelles i que s’encarregava tant de Promoció Cultural com de Patrimoni Cultural, a banda de Política Lingüística. Riva aposta en canvi per una “direcció repartida”, entre les tres àrees esmentades, que serà el “canvi principal” de la seva etapa pel que fa als equips de treball.

Quant als noms que es posaran al capdavant d’aquestes tres àrees, “i ja sé que interessen”, els confirmarà “la setmana vinent”, va assegurar. “Primer era important veure quines persones podien tenir més experiència i més ganes de liderar aquesta nova etapa”. L’aposta de la ministra era trobar gent de dins del mateix ministeri i, a falta que confirmi l’organigrama, semblaria que qui té més opcions –experiència i pressumiblement, ganes– d’assumir Patrimoni Cultural seria el reincorporat Xavier Llovera, que al gener va tornar d’una comissió de serveis a la Generalitat de Catalunya.Planelles es quedaria amb Promoció Cultural. Faltaria el substitut per a Sergi Valdés a Política Lingüística.

Des de la incorporació, va explicar Riva, ha recorregut les diferents àrees, pendent encara de visites a les dependències d’Aixovall, l’Arxiu Nacional (sense cap per la marxa de Susanna Vela al Consell) i la Biblioteca Pública.

Riva confirma la desaparició de la direcció general

tracking