Concerts

I si el Jazz al carrer porta la pluja?

El pianista Antonio Ciacca iniciarà dilluns vinent la setmana jazzística

I si el Jazz al carrer porta la pluja?COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de Cultura escaldenca, Anna Garcia, bromejava una estona abans que els núvols de mitja tarda ajudessin a mitigar la calorada: dilluns vinent arrenca la setmana de Jazz al carrer –amb el pianista i compositor Antonio Ciacca, entre d’altres professor de la prestigiosa Juillard School of Music de Nova York– i és ben coneguda l’estreta relació que guarda amb les tempestes de mitja tarda. Millor, no obstant això, allunyar els mals auguris i que els dos intensos mesos de música al carrer a Escaldes no estiguin passats per aigua: són una vintena llarga de propostes a Coprínceps, entre el jazz, Músiques del món i les Nits del món, la primera d’aquestes, demà, amb sons i gastronomia que ambientaran la plaça com un racó de la ciutat de Sao Paulo.

Els cicles de música estiuenca formen part de la 35a edició del Colors de Música, un festival que després d’haver acollit figures com Manolo García, inclourà un espectacle d’homenatge a Mecano –amb els temes de la gira Aidalai, de la qual es compleixen els 25 anys–. Serà el 10 d’octubre, al Prat del Roure. Les entrades sortiran a la venda en unes setmanes. També està programat el tradicional concert nadalenc de gòspel: el 7 de desembre a l’església de Sant Pere Màrtir, amb The Campbell Brothers.

Hi haurà, promet el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, un concert de gran format a la tardor. Però encara s’estudien noms, assegura. Hauria de ser una proposta prou atractiva per deixar bon regust del seu mandat, però no deixen d’estar constrets pel pressupost. Enguany han estat 165.000 euros per a tot el Colors de Música.

Enguany, la música d’estiu surt de l’habitual espai de Coprínceps i fa dues propostes al llac d’Engolasters, en el marc de la Biennal de L’Andart. Ambdues amb artistes del país com a protagonistes: la ballarina massanenca Emma Riba i el guitarrista David Font Bernet oferiran el 19 i 20 de juliol l’espectacle de petit format Habitant espais, amb improvisació i composició en temps real, inspirada en l’entorn. El 23 i 24 d’agost tornaran a la càrrega, amb Centelles de melangia, en aquest cas acompanyats per Emilio Cordero, que dissenyarà la il·luminació en un espectacle de dansa, música i llums enmig del bosc.

Infantil

Enguany el festival busca apropar-se al públic infantil, amb l’espectacle de Xiula del proper dia 15 a les set de la tarda, novament a la plaça. I torna a completar el programa d’actuacions amb els tallers organitzats en col·laboració amb l’Associació de Músics (ASMA): serà al novembre, el 16, a la biblioteca comunal.

Tornant a les propostes més imminents, les de Jazz al carrer, per l’escenari de Coprínceps desfilaran Domino Swing Quartet, amb so d’inspiració manouche; Tirapajazz, encapçalats per la vocalista Odette Tellería; Angue & Her Hot Jazz Trio, per interpretar els estàndards de les grans dives del gènere; Gwen Perry i Michele Faber Trio, amb una dinàmica barreja d’estils, i per acabar, dissabte dia 13, Drop Collective, que fusiona la música jamaicana amb el jazz.

L’agost està dedicat a les Músiques del món, un cicle que busca l’equilibri entre els músics del país i els forans, va destacar Benchluch. Així, és un espai on poden presentar-se bandes debutants, com Pas’N’Fals, amb sis músics molt joves, o amb certa trajectòria, com és el cas de Martha Roquett, amb disc nou sota el braç. També Red Pèrill, acompanyat d’Oriol Vilella, i Love It i Odara Trio, dues formacions molt presents al país.

Les Nits del món, que han anat guanyant espai, tornaran amb la Nit del silenci i viatjaran a Tijuana, el barri de Gràcia i Detroit, amb record a Aretha Franklin.

tracking