Música

Els colombians Morat seran cap de cartell a la festa major de la capital

Els colombians Morat seran cap de cartell a la festa major de la capitalJúlia Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pop comercial de factura colombiana. Amb aquesta carta de presentació recalaran Morat a Andorra la Vella, com a protagonistes del concert central de la festa major, a l’agost. Actuaran a l’escenari muntat al pàrking del Parc Central per al Cirque du Soleil, que per aquelles dates ja haurà finalitzat les funcions, en una proposta que com en anys anteriors serà de pagament. Amb un preu simbòlic, puntualitzen des del comú.

Es va desvetllant així, a poc a poc, la proposta musical estiuenca a la capital, per on passaran també Els Catarres. En aquest cas, a petició dels joves integrants del Consell d’Infants, segons va trascendir ja fa uns dies. Com també la prèsència, novament, d’una altra formació de rumba, Los Manolos. En aquest cas, no obstant, la cita és ja imminent: recalaran a l’escenari de la plaça Guillemó el proper dia 24, a migdia, en horari de vermut. La formació repeteix en aquesta festivitat, per on ja va passar fa dos anys, per deixar el relleu l’any passat a Sabor de Gràcia.

Tornant als caps de cartell de la festa de l’agost, els colombians s’han convertit en un dels més recents fenòmens de masses del pop comercial, especialment entre el públic més jove. Són quatre colombians amb una edat mitjana de 23 anys, que van començar a tocar formalment fa pocs anys, encara que es coneixen des de l’escola, quan van començar a fer les primeres proves.

La seva història, la que relaten a la pàgina oficial, comença amb un primer disc gravat per ensenyar-lo en locals on aconseguir bolos. El primer, un concert al restaurant vegà de la mare d’un amic, on van desplegar les composicions sinceres i un xic innocents que els caracteritzen. Així van arribar a contactar amb un primer productor que hi creu i, fruit de la col·laboració entre tots, va néixer Mi nuevo vicio, el tema que els canviaria la vida, tot i que va sorgir, relaten, en apenes mitja hora. Després vindria la notícia que Paulina Rubio volia el tema, amb un vídeo que va acabar de desfermar l’interès dels seguidors. I de seguida se’ls va oferir l’oportunitat de saltar al continent europeu per oferir concerts on van tenir l’oportunitat de compartir escenari amb noms com Malú. El segon senzill, Cuánto me duele, va arribar a ser disc d’or al mercat espanyol.

EL JAMBO STREET MUSIC ES POSA EN MARXA

Les places i carrers del centre històric de la capital estaran immerses durant tot el cap de setmana en la música que torna a desplegar el Jambo Street Music, amb un cartell que inclou una trentena de propostes musicals. El plat fort, aquesta nit, amb Juan Perro i la Fundación Tony Manero a la plaça Guillemó.

tracking