Escenaris

'Els Pastorets' lauredians han aplegat gairebé 32.000 espectadors en les 24 edicions

'Els Pastorets' lauredians han aplegat gairebé 32.000 espectadors en les 24 edicionsAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mitja dotzena de plafons que recullen imatges commemoratives de les 24 edicions passades d’Els Pastorets estaran repartits pels carrers de Sant Julià de Lòria des del 22 de desembre fins a final del primer trimestre del 2019. Compartiran protagonisme amb l’espectacle que s’estrenarà al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Aquests plafons, de quatre cares cadascun, permeten “explicar la història a través de les imatges”, tot oferint un recorregut a través de les diferents escenes més representatives d’aquests anys i amb l’objectiu “d’ocupar els carrers amb cultura”, segons va explicar el conseller Josep Roig.

L’últim plafó recull algunes de les xifres que s’han obtingut al llarg dels anys, on s’han dut a terme un total de tretze escenografies diferents, han participat fins a 900 personatges i hi ha hagut un total de 31.932 espectadors i 2.400 col·laboradors en les 109 funcions representades. El càsting d’enguany ha tingut molt bona acollida, ja que es van presentar fins a 51 adults i 35 infants.

Pel que fa a la representació, el director Juanma Casero, i la seva ajudant, Irina Robles, han introduït la figura de Folch i Torres a l’obra com a principal novetat, i anirà acompanyat per la Júlia, un personatge nou que també s’ha incorporat aquesta edició, i que actuaran com a fil conductor. Per tant, també s’han introduït noves ubicacions, ja que es podran veure aquests dos personatges passejant per la casa de Folch i Tor­res i mostrant un punt diferent de l’obra tradicional. Tot i això, “la història és la mateixa”, va manifestar Casero, que també va informar de la recuperació de la música en directe “amb les cançons populars que tothom coneix”, així com la utilització de vestuaris presents a la primera representació, la del 1994.

tracking