Periodisme

Ricard Poy, Argiñe Areitio i Eva Clausó guanyen el Premi Pirene

Els reportages guardonats expliquen l'evolució d'Andorra des de l'aprovació de la Constitució i el projecte europeu de conservació Limni Pirineus, en la categoria d'audiovisual s'ha premiat la sèrie 'Tatuats pels Pirineus'

Premi PireneElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RicardPoyha guanyat el PremiPireneen la categoria de premsa escrita, dotat amb 3.000 euros, pel reportatge 1993-1998, la revolució andorranapublicat a la revista El Temps. El treball "ofereix un enfocament diferent i una anàlisi sintètica i entenedora per al gran públic per donar aconèixerla història i l'evolució d'Andorra des de l'aprovació de la Constitució", ha afirmat elperiodistaXavi Palma, membre del jurat. En la categoria de reportatge amb incidència en el medi ambient el treball guardonat amb 1.500 euros ha estat LimnoPirineus. Recuperar lanaturalezaperdidade ArgiñeAreitio. La publicació explica el projecte de la Unió Europea que pretén recuperar la natura autòctona dels Pirineus. EvaClausóha estat la premiada en la categoria de reportatge audiovisual per la sèrieTatuats pels Pirineus del canal 33.El jurat ha considerat que aquests reportatges s’ajusten a l’esperit del premi Pirene, ja que tracten aspectes del Pirineu a través de persones i espais amb un relat fresc i un estil propi.

L'objectiu del Premi Pirene de periodisme interpirinenc convocat pel Departament de Promoció cultural i Política lingüística i el Gabinet de Comunicació del Governs és "donar a conèixer la realitat dels Pirineus", ha explicat la ministra de Cultura, Olga Gelabert. En aquesta XXIII edició s'han presentat 14 treballs, 12 de premsa escrita i dos en format audiovisual.

tracking