escenaris

De Love of Lesbian a James Rhodes, l'Auditori consolida el seu cartell

Niña Pastori i Fito Páez o Ronsenvinge arrodoneixen una programació en què el ministeri de Cultura ha invertit 135.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Havia generat algun dubte fins a l’últim moment –qüestions tècniques sobretot, d’adaptació de l’espectacle a l’escenari–, però finalment, i com havia avançat el Diari serà la banda Love of Lesbian qui obrirà la programació d’enguany a l’Auditori Nacional. El 2 de desembre, primera actuació dels catalans a Andorra ara que celebren els vint anys de trajectòria, i en un concert organitzat en col·laboració amb Afers Exteriors, en el marc de la celebració dels 20 anys d’establiment de relacions diplomàtiques. És la primera perla d’una programació en què el ministeri ha invertit 135.000 euros per portar el carismàtic pianista James Rhodes (s’ha convertit en un personatge molt mediàtic arran de les seves denúncies d’abusos sexuals, després de confessar haver-ne patit ell mateix) i gent de la talla de Niña Pastori, Fito Páez o Christina Ronsenvinge. També hi passaran Els Amics de les Arts, que precisament en aquesta gira s’acomiaden d’un dels seus membres, Eduard Costa, que acaba d’anunciar que iniciarà trajecte en solitari. Així que el concert, que clourà la temporada, al juny, potser serà una de les últimes oportunitats de veure la banda original al complet.

El cartell depara també una mirada a l’indie pop català, amb Carlos Sadness. I les dues pinzellades de so andorrà, ingredient inexcusable a totes les temporades a l’equipament que gestiona el ministeri, amb Els Pali, que presentaran el primer disc, i Quim Salvat, que promet un “espectacle únic”, també amb els temes del primer àlbum i un repàs per la seva biografia musical. Per arrodonir la programació, el cartell suma una proposta infantil, amb Damaris Gelabert.

Aquesta serà la tercera temporada d’un cartell que el ministeri va posar en marxa per donar rellevància a un escenari infrautilitzat. Un cartell que en la passada edició va aconseguir una ocupació mitjana del 75 per cent, amb gent com Macaco, Estrella Morente, José Mercé o Jorge Drexler. Unes xifres que, va considerar la ministra, Olga Gelabert, “ens avalen” i els situen “com un dels principals referents en l’oferta musical del país”. Per sumar públic, enguany han decidit baixar la forquilla de preus: hi ha concerts des de cinc fins a vint euros, a banda de diferents sistemes d’abonaments amb descomptes. De moment, són aquests els que ja estan a la venda. Les localitats individuals començaran a distribuir-se a partir del dia 23. En línia a través de www.cultura.ad o físicament al punt d’informació del centre comercial Illa Carlemany.

És una temporada “coherent” i diversa, “consolidada pel que fa als grups d’Andorra”, va insistir Gelabert. S’inicia amb la intervenció de Love of Lesbian, banda que havia col·laborat amb l’orquestra nacional, l’ONCA, però mai no havia trepitjat el país. L’argentí Fito Páez portarà al febrer Solo piano, gira que haurà passat per Londres, Nova York o Ciutat de Mèxic. El mes següent, Niña Pastori posarà el contrapunt flamenc, amb un concert centrat en el disc Bajo tus alas. I James Rhodes, músic pel qual alguna periodista present a la roda de premsa recordava haver plorat en un concert, arriba en el marc de la gira Fire On All Sides, mentre que Christina Rosenvinge serà la convidada del maig, amb l’escriptura més poètica i l’habitual so pop rock que defineixen el disc més recent, Un hombre rubio.

De Love of Lesbian a James Rhodes, l'Auditori consolida el seu cartell

tracking