Japó: l'empremta de l'aigua a ArtalRoc

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Japó: l'empremta de l'aigua a ArtalRoc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-'JAPÓ: L'EMPREMTA DE L'AIGUA A ArtalRoc'

Amb motiu del 25è aniversari de l’es- tabliment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França, el Govern d’An- dor­ra i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques - Guimet presenten una exposició inèdita i produïda especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kusakabe Kimbei, Uchida Kuichi, T. Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio). Un moment –final del Shogunat i l’inici de l’era Meiji– en què fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla.

XERRADES

-'BOSCOS'

Protection des peuplements forestiers contre les processionaires. Conferència, en francès, a càrrec de Jean Claude Martin, enginyer a l’INRA Únité Expérimentale Entomologie et Forêt Méditerranéenne.

Centre Cultural La Llacuna

(9 hores)

Andorra la Vella

-'POPULISMES'

Les tertúlies dialògiques que organitza el col·legi espanyol María Moliner començaran amb Populismo: ola o tsunami.

Llibreria la Puça (18.30 hores)

Andorra la Vella.

-'ADOLESCENTS'

Tercera sessió del Grup de pares d’adolescents, centrada en La relació de l’adolescent amb la família. Espai de conversa sobre les particularitats que comporta conviure amb l’adolescent. Grup per parlar de les característiques de l’adolescent i de les dificultats que suposa per als pares l’educació en aquesta etapa. Es treballa amb temes concrets que proposen els pares assistents.

Espai Jovent del Comú (20.30 h)

C/ Veedors. Edifici Prat del Roure (entrada pel passeig del Riu)

Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS:

-'#SOM BIODIVERSITAT'

Exposició organitzada pel Museu del Tabac i el ministeri de Medi Ambient i patrocinada per la Fundació Julià Reig. S’emmarca en la celebració dels 25 anys del Conveni sobre la diversitat biològica. El recorregut tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta però també d’Andorra. Escenifica la importància de la biodiversitat en el dia a dia, atès que bona part dels productes que s’utilitzen a diari depenen d’aquesta riquesa, dels aliments als medicaments o els tèxtils (llana, seda o cotó), així com la fusta. La mostra dedica també un ampli apartat als serveis ecosistèmics que aporta la biodiversitat en forma d’aigua neta, d’aire de qualitat, de conservació dels sòls i de control de plagues. També es posen en relleu els principals perills als quals s’enfronta la biodiversitat.

Museu del Tabac

C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 h. Dissabtes, de 10 a 20 hores. Diumenges, de les 10 a les 14.30 hores.

Fins al 20 de gener.

-'VIDEOMAPATGE A SANTA COLOMA'

Jornades de portes obertes al videomapatge de l’església de Santa Coloma, amb projeccions gratuïtes cada 15 minuts, i sense reserva prèvia, ja que l’entrada segueix l’ordre d’arribada. Horaris de les projeccions: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; diumenge, d’11 a 14 h. L’última projecció és quinze minuts abans del tancament (13.45 i 17.45 h). La tarifa del videomapatge és gratuïta fins a l’obertura de l’Espai Columba. Quan s’obri el museu, l’entrada serà conjunta i indivisible, i amb un preu de 8 euros (audioguia inclosa).

Església de Santa Coloma

Andorra la Vella.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA INTERIOR'

Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andor­ra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser una de les grans propietàries del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. Morts els últims descendents sense hereus, l’ingent patrimoni va passar a mans de l’Estat el 1995. Amb les terres i edificis, el llegat inclou un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural...).

Era del Raser. Baixos del Museu Postal

Ordino. Fins al gener del 2019.

-'TALLER DE TÈXTIL I DEL VIDRE'

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany s’omple dels treballs de les alumnes del Taller tèxtil i de vidre del comú. L’exposició inclou treballs realitzats amb tapissos, punta de coixí, peces realitzades amb múltiples tècniques de vidre..., amb l’objectiu de mostrar l'esforç de tot un curs de treball. Aquesta exposició es completa amb l'obra dels artistes Pierre Fouché i Linda Prema a partir del 19 d'octubre

CAEE

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges de les 9.30 a les 13.30 h.

Fins al 10 de novembre.

-'PER AMOR A L'ART'

Torna el cicle Per amor a l’art a Illa Carlemany. La protagonista de la nova exposició és Gisela Herrera, una artista d’origen argentí que exposa al país per segona vegada. Gisela Herrera es va iniciar en el món de la pintura ara fa deu anys com a teràpia per millorar la seva salut. De fet, la seva mare impartia dibuix i pintura en la seva pròpia acadèmia com a mitjà terapèutic per a persones que havien patit algun accident de trànsit o que tenien algun problema de salut. Sota el títol de Màgia, Gisela Herrera ha portat a Illa Carlemany 15 obres, la majoria d’elles realitzades sobre llenç o fusta, utilitzant acrílics, olis o materials reciclats.

Illa Carlemany

-'MITOLOGIA I NATURA'

Mitologia i natura, d’Evelí Adam, és un projecte expositiu d’arrels i soques de pi negre i pi roig, convertides en imatges fantàstiques, dimonis, follets, Muladona, lleons alats, cavalls, víbries, que fan volar la imaginació dels més petits i crear evocacions mítiques als més grans. Adam parteix de restes de serradures, encenalls, en fa una massa i li dona unes característiques de mal·leabilitat, que en treballar-la amb les mans aconsegueix un relleu, una representació bidimensional i diferents textures, volums i colors tan naturals com el mateix sòl. Són el quadres de la col·lecció La força del vent i l’escultura Visió microscòpica.

Sala La Cuina

Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 10 a 14 hores. La Seu d’Urgell.

Fins al 30 de novembre.

tracking