arte

Javier Balmaseda participa en una col·lectiva amb els artistes xinesos actuals més cotitzats

Javier Balmaseda participa en una col·lectiva amb els artistes xinesos actuals més cotitzats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Balmaseda afiança la seva presència al mercat artístic xinès amb la participació en una mostra col·lectiva que reuneix alguns dels noms més en voga pel que fa als nous creadors xinesos.

L’artista andorrà d’origen cubà exposa a la ciutat de Shenzen un dels seus treballs, al costat de gent com Wang Guangyi –amb Great Criticism com una de les sèries més conegudes–, Zhou Chunya –autor dels Green Dog, també una sèrie amb molta repercussió–, Zeng Fanzhi –el 2013 la seu a Hong Kong de Christie’s va vendre una obra, The Last Supper, per més de 20 milions d’euros– o Zhang Xiaogan, un creador multipremiat que estilísticament s’acosta al surrealisme i el simbolisme. Enmig d’aquesta nòmina de creadors asiàtics, el de Balmaseda i la francesa Sophie Bayeux són els únics noms occidentals presents a la col·lecció que s’exposa.

Balmaseda s’integra a la mostra –Praise of the hand, oberta fins al 28 del pròxim mes de novembre– de la mà del galerista responsable de la sala Epsilon, que el va contactar arran d’una de les exposicions que va protagonitzar a París i que des d’aleshores li ha donat oportunitat de mostrar el seu treball a les ciutats de Shenzhen i Xangai.

tracking