Música

La Jonca estrenarà 'Del roc al rock passant pel barroc' per Santa Cecília

La cantata és un encàrrec a l’escriptor Iñaki Rubio, amb música d’Albert Gumí

La Jonca estrenarà 'Del roc al rock passant pel barroc' per Santa Cecília

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’orquestra de joves intèrprets que pujarà a l’escenari de l’Auditori Nacional el migdia del 25 de novembre estarà integrada per membres de la Jonca i alumnes de l’Institut de Música de la capital i de les escoles comunals d’Escaldes-Engordany i Encamp, així com dels centres privats Harmonia i Espai de Música Moderna i la municipal de la Seu. Tocaran sota la batuta d’Albert Gumí, convidat per cinquena vegada per dirigir aquesta cita ja tradicional del calendari de música al país.

També és de Gumí la música de la cantata Del roc al rock passant pel barroc, una obra encar­regada des de la Fundació ONCA en el marc del vint-i-cinquè aniversari de l’orquestra nacional. La peça té textos de l’escriptor Iñaki Rubio, un recorregut per la història de la música en què la musa Euterpe (paper encomanat a Irina Robles) descriurà diferents èpoques i estils a través de set cançons: La cançó del roc, La balada d’Orfeu, Cant goliardesc, La cançó de les perruques, Fantasia romàntica, Ritme blau i El rock de les bruixes.

El programa que interpretaran els joves músics, no obstant això, també inclou altres obres: Andante Festivo, de Jean Sibelius; Simfonia en do major, de Carl Phillip Emmanuel Bach, i una sèrie de variacions de Peter Heidrich al voltant del tema Happy Birthday.

Els músics que integraran aquesta orquestra tenen previst començar els assaigs divendres, en sessions que es desenvoluparan al conservatori de la capital. Amb col·laboració de La Trapa laurediana, que cedeix els instruments de percussió.

tracking