equipaments

El Comunal tanca fins al març

Els treballs encara estan pendents de la redacció del projecte definitiu de millores al veterà teatre de la capital

El Comunal tanca fins al març

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si alguna entitat, associació o particular pretén organitzar qualsevol tipus d’acte o espectacle a la capital, durant els propers mesos disposarà d’un escenari menys: com estava ja més que anunciat, el Teatre Comunal tanca la porta temporalment perquè s’hi facin obres de reforma. Fins al març, segons les previsions inicials si més no.

El veterà teatre, que supera el mig segle de vida, ja va ser objecte d’obres de millora entre el 2012 i el 2013, però si en aquella ocasió es van centrar en la millora dels equipaments tècnics (de la caldera de la calefacció als escènics), en aquest cas l’objectiu seran aspectes relacionats amb l’estètica i el confort. Encara que el projecte final que precisa què s’hi farà exactament no està enllestit. Entre els aspectes a avaluar, les butaques, ara per ara poc còmodes. Per afrontar la inversió la corporació va reservar un pressupost d’uns 245.000 euros. A banda, el comú també va aprovar el mes de maig passat la renovació del contracte de lloguer, per a deu anys, amb un increment del preu mensual de mil euros (s’enfila a 4.500) que començarà a abonar-se a partir de març, quan previsiblement acabin els treballs.

Mentre s’acaben de precisar els detalls del projecte, les programacions habituals de l’escenari ja inicien l’èxode cap a d’altres equipaments de la parròquia. Així ho anuncia el Cineclub de les Valls, que obre la programació de tardor el dia 12 vinent ja reubicat a la sala d’actes del centre cultural la Llacuna.

CARTELL DE CINEMA D'AUTOR, SENSE CONCESSIONS

Per a qui plori cada cop que fa una ullada a la cartellera comercial del país, per fi una bufada d’aire de cinema fet per a espectadors d’edat mental adulta: la cartellera del Cineclub de les Valls presenta quinze títols de cinema d’autor, amb títols que van des de la libanesa L’insulte fins a Isle of Dogs, de Wes Anderson, tot i que l’obertura li ha estat confiada a un cineasta geogràficament més proper, David Trueba, amb Casi 40, que es projectarà ja dimecres vinent, a l’hora de sempre, les 21.30, però a la Llacuna, on la sala d’actes es va condicionar, amb una elevació de les cadires de les files posteriors, precisament per facilitar veure la pantalla. Tornant a la programació, el setembre continuarà amb L’insulte, de Ziad Doueri, film que narra l’escalada de violència que en el polvorí social de l’Orient Mitjà pot desfermar un incident minso. El mes continuarà amb dues jornades, les del 21 i 22, dedicades al cinema brasiler. El 26, Lucky, de John Carroll Lynch, un viatge d’autodescoberta en un film solcat per la sornegueria i la humanitat, segons la crítica. A l’octubre, la palestina Wajib (Invitación de boda), d’Annemarie Jacir; A Ghost Story, de David Lowery (melodrama filosòfic més que film de terror, amb fotografia premiada a Sitges). La següent, Crudo, de Julia Ducournau, s’atansa al gènere d’horror, amb excusa argumental al voltant de les fílies i fòbies alimentàries de l’actualitat. I per tancar mes, Lady Bird, de Greta Gerwig, film inclòs a la llista dels deu millors de l’any segons l’American Film Institute. Pel que fa al novembre, el primer dimecres serà consagrat a Western, film alemany de Valeska Grisebach i en clau de tragèdia. La seguirà el thriller polític suec The Nile Hilton Incident, de Tarik Saleh; The Florida Project, de Sean Baker, i You Were Never Really Here, de Lynne Ramsay, amb Joaquin Phoenix com a reclam principal. El desembre, dues projeccions: Le lion est mort ce soir, de Nohiburo Suwa, i Isle of Dogs, de Wes Anderson.

tracking