certamen

Pirotècnia andorrana al festival de Moscou

L’empresa Gatzara espectacles representarà Andorra en el concurs internacional, que es celebrarà a Rússia

Pirotècnia andorrana al festival de Moscou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana, Andorra il·luminarà el cel de Moscou durant una estona. El festival internacional d’art pirotècnic Rostec compta per primera vegada amb la participació del Principat, que es presenta al concurs gràcies a l’empresa Gatzara Espectacles.

L’International Fireworks Festival Rostec és el festival internacional d’art pirotècnic més gran a escala mundial i té lloc cada estiu a Moscou. Aquest any es celebra els dies 18 i 19 d’agost al Brateevsky Park amb un concurs que aplegarà la participació de vuit països: Andorra, Àustria, Itàlia, Bulgària, Gran Bretanya, Grècia, Eslovàquia i els Estats Units. Però aquest festival no només és pirotècnia i competició. El Rostec també és un esdeveniment en el qual el públic pot gaudir d’un programa que inclou esport, activitats artístiques, lectura, jocs familiars, concerts musicals, menjar i activitats per als més petits: peces de Lego gegants, escacs humans, puzles, maquillatge i moltes més coses que fan del Rostec un festival molt versàtil i amb una capacitat per cobrir les necessitats d’oci que abasta una àmplia franja d’edats.

Gatzara Espectacles, que representarà Andorra al festival, és una empresa del país que es dedica a l’entreteniment i l’oci des de fa 20 anys. L’espectacle que presentaran el dia 19 d’agost al Brateevsky Park s’anomena Alegria i es tracta d’un viatge per Andorra a través dels focs d’artifici i el so que pretén mostrar al món els paisatges, els colors i la música del Principat. Andorra Turisme donarà suport a Gatzara Espectacles per ajudar l’empresa en el seu viatge a terres russes per representar el país. Alegria es retransmetrà per streaming perquè es pugui seguir des de qualsevol lloc. Per poder prendre part en el concurs, la mateixa organització de l’International Fireworks Festival Rostec subministra el material pirotècnic als països interessats a participar-hi i els dona un pressupost de 30.000 euros per tal de fer el disseny de l’espectacle que presentaran a la competició, la responsabilitat del qual recau en cadascun dels països assistents. Una vegada hagin finalitzat totes les exhibicions, es determinaran el primer, segon i tercer lloc del medaller, a més d’un premi especial per a aquell país que sigui l’escollit pel públic de la competició.

Andorra ja ha rebut el seu particular premi amb la primera participació en un concurs d’arts pirotècniques internacional, on Gatzara Espectacles posarà tots els seus esforços per representar-hi el Principat el millor possible. Els andorrans han marxat la matinada d’avui fins a la capital russa per tal de preparar el seu espectacle i portar l’Alegria al Brateevsky Park.

tracking