Arquitectura

FEDA sufraga els 50.000 euros de la il·luminació de casa Rossell d'Ordino

El Govern destaca que l’acció se suma a les obres recents al conjunt, per 300.000 euros

FEDA sufraga els 50.000 euros de la il·luminació de casa Rossell d'OrdinoDIANA PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Casa Rossell, conjunt d’edificis que juntament amb la resta de l’herència familiar va passar a mans de l’Estat a mitjan anys no-ranta, llueix des d’anit com un dels símbols més visibles d’Ordino. Una il·luminació que posa en valor els edificis, situats al centre històric del poble i en els quals el Govern suma haver esmerçat uns 300.000 euros en els últims anys, uns diners destinats a la consolidació estructural dels bastiments. Això mentre dues llargues dècades després de rebuda l’herència encara no s’hagi decidit quin ús se’ls donarà.

De moment, l’antiga era, rehabilitada, així com els jardins, han estat emplaçaments per a alguns actes culturals (pocs en realitat, encara que el Govern anuncia que a partir d’ara es podran visitar) i escenari puntual d’algun rodatge –el teaser de Brujas, de la productora andorrana Red Nose– i gravacions de videoclips: hi va passar l’equip de Landry Riba, en l’enregistrament dels vídeos que acompanyen l’últim disc, Mountain Songs. I el mateix músic tornarà a fer-hi parada, dissabte vinent, en aquest cas en la gravació d’un dels temes de la formació Love It.

Tornant a l’acte d’anit, el cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol major d’Ordino, Àngel Mortés, van ser els encarregats d’encendre l’enllumenat, en un acte festiu en què havia d’actuar l’Esbart de les Valls del Nord però que finalment va quedar bastant deslluït per la pluja.

Les llums ressalten elements de la construcció, com finestres, passos entre els diferents edificis i el mur de pedra del corral.

tracking