Reportatge

Bons temps per a la lírica

Ben al contrari del que cantava ja fa unes dècades Golpes Bajos, aquests semblen bons temps per a la lírica, si més no, al país. Acabada la Temporada, Jonaina Salvador insisteix: amb David Sanz i David Arrabal estrena avui recital de música i poesia a les Bons.

Bons temps per a la lírica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conjunt monumental de les Bons serà escenari aquesta nit de l’estrella del projecte teixit per la soprano, el guitarrista i l’escriptor, Lorca no Falla, joc de paraules per a un espectacle que vol explorar la relació, les influències mútues, entre els dos grans creadors del segle XX. “Són dos artistes que es van conèixer bé i es van relacionar, així que el que volíem era posar-los junts i explicar de quina manera es van influir mútuament”, explica Salvador, que pretén així que la lírica estigui present més enllà dels tres espectacles de la Temporada Andorra Lírica, d’octubre a juny. Millorar l’oferta en un terreny que, s’ha de reconèixer, fins fa poc temps estava més ressec que el desert del Gobi. L’espectacle el repetiran –en un format més ampli i adaptat al recinte tancat– divendres, al restaurant Molí dels Fanals.

L’estrena serà aquesta nit, en el marc de la programació Encamp en clau de llum, que porta espectacles de petit format a diferents racons de la parròquia. La iniciativa es va estrenar l’any passat, amb el concert d’electrònica i projeccions protagonitzat per Gil Rossell. En aquest cas, al conjunt monumental de les Bons. La proposta explora “com Lorca volia aprendre de la música clàssica, a través de Falla, per portar-la cap a la literatura i la cançó popular”. I el trio impulsat per Salvador per a l’ocasió –amb Arrabal en tasques de narrador però també com a autor de la dramatúrgia que acompanya la posada en escena– farà un recorregut per cançons dels dos genis fent un recorregut per gèneres i temàtiques: cançons de bressol, seguiriyas o sevillanes. “Sovint hi veurem com ambdós fan servir la mateixa melodia però cadascú la recrea i acaben sent resultats molt diferents”, apunta la soprano.

Salvador participarà la primera quinzena de juliol en el Festival de Música de Puigcerdà, un esdeveniment en què impartirà un taller –amb Joel Pla: el va enrolar a l’última producció de la Temporada Andorra Lírica–; plegats donaran classes de tècnica vocal, expressió corporal i interpretació, per acabar amb un espectacle muntat per a l’ocasió, Va de Vals.

'VIENA I L'OPERA DE BUTXACA', DISSABTE A LA CASA RULL DE SISPONY

Més oferta de clàssica amb el patrimoni arquitectònic al rerefons, amb dues propostes del cicle ONCA Bàsic. Per un costat, el quartet Krommer, format per la flautista Patrícia de No, el violinista Alexandre Arajol, el viola Josep Bracero i la violoncel·lista Sylvie Reverdy, interpretarà Viena i l’òpera de butxaca, dissabte vinent a les 21 hores, al Museu Casa Rull de Sispony. I Rythmic Trio –el flautista Jordi Gendra, el saxofonista Efrem Roca i el guitarrista David Sanz– interpretarà A ritme de trio, el 13 de juliol, al Museu de l’Automòbil.

tracking