Escenaris

Andorra Lírica i el Mariinski coproduiran una 'Carmen'

L’associació posa en marxa un cor infantil, amb un programa formatiu

Andorra Lírica i el Mariinski coproduiran una 'Carmen'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carmen, de Georges Bizet, va ser una de les òperes que ja van desfilar per la temporada d’Andorra Lírica, a l’escenari del Claror lauredià. Tornarà, però aquest cop en un muntatge que aixecaran conjuntament l’associació andor­rana i el ballet del teatre Mariinski de Sant Petersburg. La com­pa­nyia va passar per Sant Julià dues vegades –la més recent, al febrer– i a banda d’oferir espectacle i classes magistrals es va començar a gestar la possibilitat de participar en la posada en marxa d’una producció al país. Una intenció que ara fructifica i respon, de pas, a l’ambició de l’associació impulsada per la jove soprano Jonaina Salvador de fer que els espectacles muntats al país puguin arribar a tenir alguna vida fronteres enfora.

Aquesta Carmen –“que no serà una òpera amb ballet ni un espectacle de dansa amb parts de cant”, va puntualitzar Salvador– es representarà al febrer. Segon espectacle d’un cicle que tornarà a tenir tres cites, a partir de l’octubre. “Tres espectacles per temporada ja ens sembla bé perquè els hem de crear de zero, així que la nostra fita no és fer créixer la temporada, sinó fer-la traspassar fronteres”, va explicar la soprano. Tant ella com el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, van donar la temporada per bastant consolidada, amb les aportacions de finançament públic i privat. Encara que “el futur està per escriure”, va matisar Roig. De moment, les propostes presentades han aplegat 4.000 espectadors.

A banda, l’associació fa un nou pas, amb la creació d’un cor líric infantil, que es començarà a formar aquest estiu, amb cursos intensius, però que iniciarà els assajos estables a partir del setembre. Una crida per a joves de fins a 18 anys i la promesa d’integrar-los a les produccions.

tracking