Espectacles

El Festival de Música Antiga proposa nou concerts aquest estiu entre Andorra i la Seu

El Festival de Música Antiga proposa nou concerts aquest estiu entre Andorra i la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escolania i Capella de Música de Montserrat donarà el tret de sortida, el 29 de juny, a l’edició d’enguany del Festival de Música Antiga del Pirineu (FeMAP), un cartell que programa un total de nou concerts entre Andorra i la Seu. Precisament és a la catedral alturgellenca on s’inicia la programació, com altres anys.

El cartell del FeMAP arriba a Andorra el 21 de juliol, amb una cita que s’ha convertit ja en fixa a la Casa-museu d’Areny-Plandolit. Serà un concert d’Emilio Moreno, considerat un dels màxims especialistes en música antiga, que interpretarà Al centre de l’harmonia: música barroca per a violí i viola a solo. El 29 de juliol, i recuperant per tercer cop l’escenari del llac d’Engolasters, serà el torn de Pyrenaeus Ensemble, que interpretaran les Quatre Estacions de Vivaldi. Concert, per cert, que és una producció pròpia del festival.

El 23 d’agost, el FeMAP tindrà com a escenari la sala d’exposicions del Govern, ArtalRoc (que exhibeix durant l’estiu una mostra d’obres de l’escultor nord-americà Alexander Calder), amb concert del grup Hirundo Maris amb Arianna Savall i Peter U. Johansen. El concert es titula La Rosa dels Vents, que simbolitza els quatre grans punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure.

A les cites programades al Principat s’hi afegeixen, a les proximitats, les de la capital alturgellenca. Per la sala de la Immaculada passaran Tast Solo, amb música del Renaixement, el 4 d’agost, i CantoLX, amb The Plaint of Orpheus, el 8 d’agost. La capella de Sant Miquel serà escenari de l’actuació de Música Antigua. Eduardo Paniagua, amb Cantigues de Catalunya i la Cort d’Alfons X el Savi. Serà el 24 d’agost.

tracking