Galobardes, com sempre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portava un temps apartat dels escenaris artístics del país, però el veterà Francesc Galobardes torna a la palestra amb una exposició oberta a Marcs Goya i que es podrà visitar fins al proper 10 de juny. Són un total de 41 quadres, la majoria dels quals paisatges, aquelles vistes generalment nevades de racons del país. Les que van fer que es digués que tot andorrà havia de tenir un Galobardes a casa.

Moltes de les perspectives que el veterà pintor ha plasmat sobre el llenç al llarg de la seva trajectòria avui ja no existeixen, escombrades per la urbanització. Altres són racons que va anar retratant en les últimes dues dècades. Un temps en què la seva producció ha estat més limitada, però mai no ha quedat del tot aturada: entre les obres més recents hi ha la sèrie recollida al llibre Canya i pedra, un conjunt de peces en tinta xinesa en què recull diferents vistes del patrimoni arquitectònic del país i que van protagonitzar la seva última mostra, el 2014 al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE).

A Marcs Goya el pintor exhibeix ara obres executades des del 2004. Paisatges, dèiem, però també al- gunes de les teles dedicades a la flora del país, les típiques roselles i grandalles.

La que s’acaba d’obrir a l’establiment escaldenc és una exposició de tornada que anticipa la que protagonitzarà, previsiblement a partir de setembre, a Pal. Serà l’encarre-gat d’inaugurar les reformades instal·lacions que el ministeri de Cultura obrirà al que fins ara ocupava el centre d’interpretació Andorra Romànica (que es trasllada a Santa Coloma) i que es destinarà a exhibir artistes i artesans del país.

tracking