x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

L'Índia i l'Orient, en un mirall

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
L'Índia i l'Orient, en un mirall

L'Índia i l'Orient, en un mirall

L'Índia i l'Orient, en un mirall

Actualitzada 08/05/2018 a les 07:05
LA PROPOSTA DEL DIA:

-'L'Índia i l'Orient, en un mirall'
Exposició de fotografies de Roland i Sabrina Michaud, dos profunds coneixedors de l’Índia, país que centra la segona edició del cicle Geografies. Els Michaud tenen a l’esquena una vida de seixanta anys de viatges, sis dècades durant les quals han retratat el món, rostres i paisatges. A Ordino recalen amb una mostra que recull al voltant d’un centenar de fotografies i que recull la seva visió de la diversitat de les cultures de l’Índia, a través d’un joc de miralls en què les imatges es fan eco de pintures i miniatures.

Era d’Ordino
Horaris: de dilluns a dissabte, de 10 a 13 hores i de 16 a 19. Ordino. Fins al 20 de maig.


FESTES POPULARS


-'Diada de Sant Miquel

d’Engolasters'

Trobada tradicional, amb el següent programa.

12 h: ballada de sardanes.
12:50 h: tradicional ofrena de flors a Sant Miquel per part de l’Associació de la Gent Gran i del Pubillatge.

13 h: missa i benedicció.
13:30 h: repartiment de coca i moscatell.

18 h: torneig de partides ràpides a la seu social del GEVA. Inscripcions al mateix lloc
Sant Miquel d’Engolasters
Escaldes-Engordany.

-'Diada de Sant Miquel de Prats'
Missa per celebrar la diada.
Església de Sant Miquel de Prats (18 hores)
Canillo.


CONFERÈNCIES

-'Europa'

Conferència Hi ha uns valors específics europeus?, a càrrec de Norbert Bilbeny, catedràtic d’ètica a la Universitat de Barcelona.
Ambaixada d'Espanya
(19 hores)
C/ Prat de la Creu, 54.
Andorra la Vella.

EXPOSICIONS:

-'James Kirkup'
En el marc de les activitats organitzades per celebrar l’Any Europeu del Patrimoni, el ministeri de Cultura organitza l’exposició James Kirkup (South-Shields, 1918 - Encamp, 2009), en homenatge a l’autor de poemaris com An Island in the Sky, dedicat a Andorra. Kirkup, que va viure a Encamp durant dues dècades, va ser poeta, traductor i col·laborador habitual en diaris britànics, on va destacar com a autor d’obituaris de personatges cèlebres. Durant anys va exercir com a professor universitari al Japó, fet que es reflecteix en les seves creacions poètiques, tant en la forma com en el fons. La mostra consta de dues parts: al vestíbul del Consell hi ha unes vitrines on s’exhibiran objectes de la seva vida quotidiana, especialment exemplars de la seva biblioteca; a la plaça davant l’edifici s’instal·len plafons recordant la seva biografia. El comú d’Encamp ha cedit material bibliogràfic per exposar i documentar la mostra.
Consell General
Andorra la Vella.
Horaris: de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores.
Fins al 22 de juny.

-'Urbanisme a Canillo'
Exposició Urbanisme i tradició: embelliment del poble de Canillo, que desplega els projectes presentats al concurs convocat des del comú canillenc. S’hi poden contemplar les idees projectades pels equips de Victor Naudi, Manel Pallarés, Miquel Mercè, Josep Adserà, Gerard Veciana, Pere Espuga, Jorge A. Vitullo i Pere Cervós. La mostra està organitzada des del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra i a la seva seu es podrà visitar durant les properes setmanes.
Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra
Avinguda Doctor Mitjavila, 5, 1r.
Andorra la Vella.
Horaris: de dilluns a divendres, de 9 a 16 hores.
Fins al 17 de maig.

-'Andorra, país romànic’, a la Llacuna'
Debuta l’exposició itinerant que recull treballs, fins a una setantena, realitzats per alumnes del col·legi María Moliner en el marc d’un projecte artístic desenvolupat conjuntament a totes les etapes educatives amb l’objectiu que els infants i joves coneguin millor el patrimoni artístic i arquitectònic romànic que conserva el país. La mostra es podrà veure posteriorment al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià. Posteriorment es traslladarà al centre d’art d’Escaldes-Engordany.
Vestíbul de la Llacuna
Andorra la Vella.
Fins al 30 de maig.

-'Boix, testimoni de l’horror nazi'
Primera exposició retrospectiva del fotògraf català Francesc Boix Campo (Barcelona 1920 - París, 1951), que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una vida curta però intensa que informa sense indiferència, amb una Kodak o una Leica. Boix es trobà entre els soldats i la població civil que, després de la desfeta republicana, cercaven refugi a l’altra banda dels Pirineus, fins que fou enrolat en la 28a Companyia de Treballadors Estrangers, on caigué presoner dels alemanys el juny del 1940. Fou l’avantsala del seu camí cap al camp de Mauthausen, on es va convertir en testimoni i documentalista dels horrors nazis.
El centre d’art escaldenc desplega l’obra del fotògraf català.

-'Panoràmica sobre l’art portuguès'
Del romanticisme a l’abstracció passant per d’altres moviments com el naturalisme, l’art del retrat o el modernisme: l’exposició Art a Portugal ofereix a Sant Julià de Lòria un repàs panoràmic al patrimoni artístic portuguès des de mitjan segle XIX fins al segle XX. L’exposició es presenta com una finestra oberta cap a la pintura portuguesa d’entre el 1850 i el 1960 amb 42 obres d’artistes com Adriano de Sousa Lopes, Francisco Metrass, João Vaz o Columbano Bordalo Pinheiro. Les obres pertanyen al Museu Nacional d’Art Contemporani de Chiado (Mnac-MC) i a la Casa Museu Anastácio Gonçalves, de Lisboa.
Museu del Tabac C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria.
Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 h. Dissabte, de les 10 a les 20 h (última visita, a les 18.30 h). Diumenge, de les 10 a les 14.30 h (última visita a les 13 h).
Fins al 25 de maig.

-‘L’art de Jordi Bernet’
Una petita gran mostra de l’obra de Jordi Bernet: il·lustracions, esbossos i dibuixos sobre els personatges, temes i ambients que ha creat gràficament durant al seva dilatada carrera professional. Aquesta exposició recor­re totes les etapes i els estils de la seva obra, de Kraken a Sarvan, passant per Torpedo, Clara de Noche, Custer o Tex. L’art de Jordi Bernet és senzillament únic. Jordi Bernet va començar la seva carrera, el 1960, a Bruguera, seguint els passos del seu pare i des de llavors ha col·laborat a totes les revistes mítiques de còmic com Cimoc, 1984, Metropol, Totem o Creepy. L’any 1982 es fa càrrec d’una de les sèries més famoses del còmic, amb el guionista Enrique Sánchez Abulí, Torpedo 1936 i el seu emblemàtic personatge Luca Torelli.
Museu del Còmic Plaça de les Fontetes. La Massana.
Horaris: de dimarts a divendres de 15 h a 18 h. Dissabte de 15 h a 19 hores. Fins al 2 de juny.

-'Rosa Mujal'
Dibuix i literatura, traços i paraules, conformen el nou projecte artisticoliterari que protagonitza Rosa Mujal, acompanyada per Girasol Blanco. Mujal mostra els esbossos d’aquesta producció conjunta que gira al voltant de les relacions entre mares i fills, a través de la pintura i la literatura. Blanco escriu els textos –“dels teus cabells agafo la vida”– que serveixen a Mujal com a punt de partida de les seves creacions pictòriques, que no són, puntualitza la pintora, il·lustracions. El projecte complert, a finals d’any.
AnyósPark
La Massana.

-'Xiao Xia'
Xiao Xia, pintor originari de Nanjing, capital del sud de la Xi- na, és la primera vegada que exposa al Principat. L’exposició s’emmarca en les celebracions de l’Any Nou xinès. La mostra, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre 1988 i 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos. Es tracta d’una exposició comissariada pel doctor en Història de l’Art Henry Périer i organitzada en col·laboració amb la ga- leria d’art China Today de Brussel·les. Amb una llarga trajectòria i influències múltiples, Xiao Xia crea, sovint amb una economia de mitjans, obres sòbriament subtils: un art que podria semblar que és evident però que amaga una construcció d’imatges enigmàtiques. Un corpus artístic en conjunt increï- blement variat, que oscil·la constantment entre Orient i Occident. L’obra de Xiao Xia és el reflex de la personalitat complexa de l’artista, un creador a vegades discretament excèntric, que ha dedicat la seva vida a la recerca constant d’un nirvana. Actualment l’artista, gairebé retirat, treballa en la més estricta confidencialitat.
Artal Roc (antic CIAM)
Av. Carlemany, 8.
Horaris: de dimarts tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge, de 10 a 14 h. Tancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí.
Escaldes-Engordany.
Fins al 6 de maig.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts