reportatge

De La Peixera a Cal Pal

Fa dies que està ocupada per l’obra d’Alfons Valdés, però La Peixera es va inaugurar ahir oficialment, inclosa a la nova xarxa expositiva que integraran espais privats com Cal Pal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Peixera, als baixos d’Art al Roc (antic CIAM), utilitza un local que fins ara “es veia brut i deixat”, va reconèixer la ministra de Cultura, Olga Gelabert. Així que no és estrany que el ministeri mirés amb bons ulls la demanda del La Xarranca, col·lectiu artístic que l’ha reconvertit en un espai útil, un aparador per a ells i un punt visualment més atractiu que aquell buit i humit.

La Peixera es converteix en una peça més d’una xarxa expositiva renovada, on les galeries que van tancant o estan pràcticament inactives (el futur de la Pilar Riberaygua és un misteri que es comenta en els cercles artístics) es veuen en certa manera compensades per altres espais. Alguns de públics, com l’Era del Raser a Ordino o l’ocupat fins ara per Andorra Romànica a Pal i que passarà a ser lloc d’exhibició d’artesania i artistes locals. Ambdós gestionats per Cultura. D’altres, privats. Com Cal Pal, propietat de la família de Maria Reig, va explicar la ministra, que vol obrir-la al públic i encabir-hi exposicions temàtiques. La primera, dedicada al patrimoni arquitectònic en pedra seca.

A banda d’obrir nous punts, Gelabert també es va referir a la necessitat d’impulsar els ja existents. Amb Art al Roc estan satisfets, però han perdut els visitants de pas que tenien a l’antiga caserna de bombers. Hauran d’insistir per atreu-re’ls. Per exemple, aprofitant la proximitat del Thyssen. Que, per cert, està proper a ser inclòs al passaport dels museus.

La ministra va assistir a l’obertura inicial de la sala, ocupada ara per Alfons Valdés, amb l’exposició Acció primavera. Una oportunitat única per als artistes, va dir el creador i arquitecte, per fer-se seu un espai. També un lloc des d’on lluitar “perquè la gent es torni a interessar per l’art”.

De La Peixera a Cal Pal

tracking