Esdeveniments

Una pinzellada de cada

Diversitat de gèneres, del thriller a l’autoajuda, en l’abundant oferta de novetats editades al país per aquesta edició de Sant Jordi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mesos de preparació a les llibreries, de rebre comandes, de preparar la ubicació al firal (en algun cas exigeix la contractació de personal) marquen una de les dates més importants per al sector editorial. Un anar amunt i avall sense parar durant setmanes que, confien els llibreters, avui tindrà la recompensa del públic atansant-se a triar un o més títols. N’hi haurà per triar i remenar, també entre l’abundant producció andorrana, que enguany desplega gèneres: del thriller policíac, Mort sota zero, de Ludmilla Lacueva, i Paradís d’ombres, de Núria Gras; a la reflexió en clau poètica, 82 dies d’octubre, de Josep Dallerès, i Repetició i diferència, d’Antoni Caus; de cuina, Fogons de salut, de Carles Flinch i Marta Pons; o autoajuda, El manual del éxito interior, de Marc Romera. Una vasta panòplia on trobar alguna cosa apetitosa amb què donar suport al sector editorial de casa.

“És una jornada que nosaltres sempre preparem amb molta il·lusió”, explica Anna Riberaygua des de La Puça, “i les expectatives enguany són bones”. A La Llibreria, Lluís Canal opta per la prudència i prefereix no avançar cap valoració ni previsió abans que el dia d’avui no hagi acabat. Pamela Méndez (Idees) fa dies que detecta bastant moviment: “hi ha hagut molta gent, força venda i molt repartida, comprant llibres molt diferents, com és habitual”. S’ho explica perquè avui, i els dies previs, “també es compren llibres per a gent que habitualment no llegeix, com llibres de cuina”. I al Fnac el responsable de llibreria, José Antonio Delgado, coincideix amb les bones expectatives. “Ja dies com divendres o dijous, que vam tenir presentacions, van ser dies rodons.”

D’entre l’abundant oferta andorrana, alguns títols començaven ja a despuntar fa dies. Mort sota zero ha tingut molta sortida en general. Com Fogons de salut i el llibre infantil il·lustrat Set peixos en un test. També el segon llibre d’autoajuda de l’encampadà Marc Romera. Aquest últim ja porta temps de recorregut. D’altres a penes havien començat a arribar als punts de venda a finals de la setmana passada. És el cas de Paradís d’ombres, novel·la guanyadora del premi Fiter i Rossell, o El joc que estimem 3, nou volum de relats sobre el món del bàsquet. Amb tot, ja es van començar a despatxar ràpidament.

Sant Jordi és dia de comprar alguna cosa del país i un títol forà. Al Fnac ha arrasat Fariña, amb la venda prohibida a Espanya. “Ens en van arribar 150 exemplars i van desaparèixer.”

Una pinzellada de cada

tracking