Llibres

Sant Jordi a les portes i el món del llibre prem l'accelerador

Dallerès va presentar poemari a Encamp i avui els toca a Flinch i Pons

Sant Jordi a les portes i el món del llibre prem l'acceleradorANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un llibre que és “un exercici de compromís i respecte”; un llibre “en forma de lament” per “l’ambient de tardor dels drets humans a Europa”. Així van definir el cònsol major encampadà, Jordi Tor­res, i el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, Vuitanta-dos dies d’octubre, el poemari amb què Josep Dallerès va reaccionar als fets viscuts per Catalunya a partir de l’1 d’octubre, uns fets que serveixen a l’autor per encetar una reflexió que traspassa fronteres, per parlar “d’una atmosfera de minusvaloració quan no menyspreu dels drets humans arreu del món”, novament segons Vila. Els poemes –“o poema-riu”, va proposar– esdevenen “un crit gairebé desesperat a la concòrdia dels pobles”.

Dallerès, amb la presentació a la sala d’exposicions del comú d’Encamp del volum (editat per Anem), va protagonitzar un d’aquests últims actes literaris en què el sector editorial prem l’accelerador de cara a la Diada de Sant Jordi, dilluns vinent.

Encara queden cites amb les novetats. La imminent, la de Fogons de salut, llibre embastat pel cuiner Carles Flinch i la dietista Marta Pons. Aquesta tarda, entre les sis i les vuit de la tarda, a La Puça, protagonitzaran una presentació poc usual: res dels tradicionals canapès o la copa de cava, sinó que els assistents podran degustar algunes de les receptes proposades al volum.

A banda de les presentacions, entitats i comuns comencen a fer públics els programes d’actes per a la diada. Així, com en els anys anteriors l’ambaixada d’Espanya organitza la lectura pública d’El Quixot i Tirant lo Blanc, a la sala d’actes de l’ambaixada a partir de les deu del matí. I Àgora Cultural presenta la també tradicional litografia, encarregada enguany a la jove artista Emma Regada, guanyadora del concurs convocat pel col·lectiu la Xarranca.

Pel que fa a les propostes comunals, Escaldes acollirà una desena de parades a la plaça Coprínceps. Amb vermut musical: Joan Hernández interpretarà versos de Martí i Pol acompanyat per la guitarra. És una proposta sorgida de la col·laboració entre el comú i la Fundació ONCA. Com també la proposta de la tarda a la biblioteca, l’espectacle La perdiu és de qui la caça, amb la violinista Laia Capdevila i l’actriu Ariadna Pastor.

tracking