reportatge

Un inici d''Impacto'

Un paio com a mínim peculiar organitza una festa d’aniversari en la qual planeja sorprendre, no gratament, els convidats. Però tot se li gira en contra i es descontrola. ‘Impacto’ és el curt dirigit per Hèctor Romance, que ja comença a circular pel circuit de festivals.

Trailer Impacto
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove director està il·lusionat i amb moltes expectatives amb el “primer curt amb cara i ulls” que dirigeix, encara que el pressupost ha estat modest, puntualitza. Satisfet, però, amb el resultat, encara es mostra més content de la manera com la producció va passant filtres de qualitat. El primer, el de la distribuïdora madrilenya YAQ. “No agafen tothom, sinó que fan una selecció d’allò que els interessa”, explica el jove realitzador. I entre els productes que han fet circular hi ha títols que van estar nominats als Goya. El segon sedàs, el dels responsables de la selecció dels quatre festivals en els quals competirà: Festival internacional de curtmetratges El Cuervo, a Navarra; Festival internacional Fake Flesh Film Fest, al Canadà; Gines en Corto, que se celebra en una localitat de la província de Sevilla, i Horrorant Film Festival, a Grècia.

Són quatre seleccions, puntualitza Romance, en els pocs mesos des que el curt està acabat: es va rodar en escenaris andorrans a final del 2016 i durant l’any passat va estar en procés de muntatge. Així que inicia camí induint a l’optimisme. No tan sols per la quantitat de seleccions que s’hi puguin sumar, sinó pel que diuen sobre la factura del curt: a Gines en corto competirà amb peces de realitzadors de renom, com Madre, de Rodrigo Sorogoyen, o Cunetas, de Pau Teixidor, i a Grècia ha aconseguit destacar d’entre unes dues mil obres presentades per lluitar de tu a tu amb treballs d’arreu del món. “Jo crec que amb això hem aconseguit unes primeres valoracions sobre la qualitat del film.” Un treball que inicialment s’havia presentat com el capítol pilot d’una sèrie. Projecte complicat d’aixecar, financerament parlant, “i mentre buscàvem inversors vam començar a valorar que en realitat el que havíem fet caminava sol, que podia ser perfectament un curt” que es podia moure pel circuit internacional. I aquesta intuïció es demostra que va ser encertada.

El realitzador té previst desplaçar-se a alguns dels festivals –els que li permeti la seva feina habitual, a Andorra Televisió–. “És important anar-hi, sempre tens diferents projectes al cap o desenvolupant-se i és una oportunitat de fer-hi contactes” que ajudin a impulsar-los.

La producció va comptar amb una bona part de l’equip andorrà, començant per la productora escaldenca Cometoland Productions o el director de fotografia, Ronnie Pinno. L’elenc actoral, però, està conformat per intèrprets del panorama espanyol: encapçala el repartiment Daniel Horvath, que ha passat per sèries televisives com Aída, La Riera o Buscando el norte, així com el llarg Kamikaze, on va compartir rodatge amb Carmen Machi. També Mònica Portillo (la telenovel·la Acacias 38 és un dels seus treballs més mediàtics) o Juan Salcedo, qui havia passat per un muntatge operístic de Michael Haneke.

Un inici d''Impacto'

tracking