Escenaris

Ara Malikian, segona ronda

El violinista recalarà diumenge 25 al Prat del Roure, en un concert orquestrat per a tots els públics, a les set de la tarda

Ara Malikian, segona ronda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Explica el conseller de Cultura escaldenc, Salomó Benchluch, que les entrades del concert que Ara Malikian va oferir el gener de l’any passat a l’Auditori Nacional van desaparèixer amb tanta celeritat (a penes 48 hores) que ell mateix va fer tard. No és per rescabalar-se a si mateix, puntualitza a la broma, que posarà el violinista espanyol d’origen libanès a l’escenari del Prat del Roure el proper diumenge 25. Però sí que presumeix que hi va haver més gent que es va quedar sense entrada i que probablement molts dels que van assistir al concert es van quedar amb ganes de repetir. És a dir, està convençut que es repetirà l’èxit en la venda d’entrades i que ompliran les set-centes localitats de l’equipament. Es posaran a la venda dilluns, dia 12 (al web del comú o presencialment al servei de Tràmits).

A Malikian confia Benchluch l’obertura de la 34a edició del Festival Colors de Música, que enguany intentarà recuperar l’esplendor d’altres temps, si més no per la coincidència amb el 40è aniversari de la creació de la par­ròquia. Arrencarà la programació en un concert que comença amb l’inici de les vacances escolars de Pasqua i per al qual s’ha fixat una hora poc habitual: les set de la tarda. El motiu? El convenciment que els espectacles del popular violinista són un atractiu per a tots els públics. “És un artista molt pedagògic”, va argumentar el conseller escaldenc, recordant l’interès sempre manifestat per Malikian per fer arribar la música de tots els estils a tots els públics i el fil conductor de l’espectacle que presentarà. L’home del violí és una continuació al que va presentar a Ordino (en el marc de la temporada del ministeri de Cultura a l’Auditori Nacional) i s’emmarca també en la llarga gira que el músic ha batejat com The Incredible Tour of Violin.

Malikian compareixerà a l’escenari escaldenc acompanyat per l’orquestra que l’acompanya en aquesta gira: set músics amb els quals oferir un recorregut per la història de l’instrument i pels sons que l’han influenciat, des de la música clàssica al repertori dels països de la Mediterrània i l’Orient Mitjà. Músiques molt relacionades amb la trajectòria vital d’un artista nascut a Beirut d’ascendència armènia i des de fa temps establert a Madrid.

Una ‘rockstar’ del violí

Malikian, nascut el 1968, va començar a tocar el mateix instrument que tocava el seu pare i que a l’avi, sol explicar, li va servir per fugir del genocidi armeni, fingint que formava part d’una orquestra. El talent de violinista li va ser reconegut des de ben jovenet, en el difícil context de la guerra del Líban, i va ser gràcies al director Hans Herbert-Jöris que va tenir l’opció de completar la seva formació en prestigiosos centres d’Alemanya. Com a concertista, després de tocar com a solista amb orquestres de prestigi d’ar­reu del món va iniciar un camí propi, llarg ja: uns 40 discos, que el va convertir en una rockstar del violí, com l’han definit els mitjans en diverses ocasions. Amb aquesta gira ha recorregut tot Espanya, Brasil, Mèxic, Argentina, Itàlia i Xina. Amén d’Andorra.

tracking