Setè art

'Estiu 1993' dona el tret de sortida a la competició de llargs al festival Ull Nu

En l’apartat de curtmetratges, es projectaran 21 dels aproximadament 400 rebuts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels quatre llargmetratges amb què, en aquesta edició, el festival Ull Nu es llança al territori del llargmetratge (Júlia 1st, Entre la ola y la roca i El dulce sabor del limón) és el signat per la barcelonina Carla Simon “l’únic que vam anar a buscar nosaltres”, explica Hèctor Mas, director del certamen. “Pensàvem que hi havia d’estar, perquè és obra d’una creadora jove i del territori i perquè és un tòtem” del que Ull Nu vol que sigui el seu festival. A banda, recorda Mas, i malgrat haver estat preseleccionada per als Oscar i nominada als Goya, encara no s’ha estrenat a Andorra.

Amb aquesta incorporació el festival fa “un pas endavant” important, considera Mas, en el que “esperem captar més espectadors, encara que com és una prova, de moment, no sabem com funcionarà”. De moment, compten amb el ressò que garanteix l’òpera prima de Simon i l’estrena internacional de El dulce sabor del limón, rodada a Tarragona i signada per David Aymerich (dimecres, 28, a les 21.30, al Centre de Congressos, seu del festival). El joveníssim director estarà al festival per protagonitzar el col·loqui posterior amb el públic, una proposta que s’afegeix a cadascuna de les projeccions; en el cas d’Estiu 1993, que es passarà dijous dia 1 de març, hi haurà l’actor Fermí Reixach.

Pel que fa al contingut habitual del certamen, és a dir, la competició de curtmetratges, es van seleccionar 21 dels aproximadament 400 rebuts en aquesta edició. Enguany, a diferència d’edicions anteriors, totes les produccions competiran entre si i no per blocs. Hi ha produccions catalanes, basques, arribades de l’àrea occitana i una obra de factura andorrana. S’hi atorgaran set premis, decidits (a banda del del públic) per un jurat que integren la guionista i directora Lara Izagirre, l’actor Isak Férriz, la periodista Estefania Gracia i la productora, guionista i codirectora del Festival Cinespaña, Alba Paz. Tots tenen una dotació de 800 euros, a excepció del del públic. A la secció de llargs, es premiaran la millor òpera prima (1.500 euros) i el millor film per al públic.

Hi haurà les habituals activitats paral·leles i gala fi de festa, amb Ladilla Rusa.

'Estiu 1993' dona el tret de sortida a la competició de llargs al festival Ull Nu

tracking