Música

Plataforma per a l'electrònica de casa

El festival Hibernation desplegarà l’oferta nacional, amb la nit AndTalents, protagonitzada per vuit DJ del país

Plataforma per a l'electrònica de casaHIBERNATION

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que sigui un festival del país, que la gent s’hi identifiqui i se’l faci seu. Amb aquesta premissa treballa Richard Capdevila, impulsor d’AndTalents, la festa inclosa a la segona edició del festival Hibernation que se celebrarà al Pas de la Casa del 31 de març al 2 d’abril. La primera nit, la de divendres, estarà protagonitzada per vuit discjòqueis del país, un desplegament de l’electrònica nacional, “que té talla suficient per anar a punxar fronteres enfora”, assegura Capdevila, encara que aquí cada cop se’ls encongeixin més les oportunitats, amb les poques sales dedicades a l’electrònica que van quedant.

Aprofitant l’Hibernation, tenen l’oportunitat de compartir cartell amb figures de primera línia, del col·lectiu Adriatique –Adrian Shala i Adrian Schweizemolt– al DJ i productor italià Sam Paganini, últims noms de volada en afegir-se a una llista en què ja s’havien avançat els de Paul Ritch, l’alemanya Ellen Allien o Edu Imbernon, un valencià que s’ha fet ràpidament un forat en la complicada escena electrònica amb el segell Fayer.

Capdevila (Anderground Music), que des de l’edició passada col·labora en el festival organitzat per l’operador turístic francès La Noche Voyages, considera que la manera que el festival es consolidi i no es converteixi en un altre que es fa fum és implicar el públic i els artistes del país i, amb ells, diferents estaments, institucions i patrocinadors privats. Per a la tercera edició –assegura que n’hi haurà, que ja hi estan treballant– estarà encarrilat. Per a aquesta confia que hi haurà un creixement de públic: de les 3.000 entrades venudes el 2017 espera passar a les 5.000, el 30% despatxades al país; la resta, a parts iguals entre francesos i espanyols.

Tornant al cartell de discjòqueis del país (a La Plage Blanche durant el dia i Bilbord ja entrada la nit i fins a la matinada), la selecció d’enguany inclou Kike Carbonell, un músic que fa anys que viu a Andorra i que des d’aquí exporta les seves sessions: és DJ resident a la sala Desigual de Santa Susanna. També hi haurà electrònica femenina i amb molt de recorregut a les sales del país, amb Lídia Parat (DJ Madam), que en aquesta ocasió oferirà una sessió live, és a dir, amb produccions pròpies. També Mari Baz, que afegeix a les sessions en directe un programa de ràdio per Internet dedicat a difondre la música electrònica.

Un segell a Andorra

La relació de noms de casa passarà també per Lluís Bo, qui ha punxat a bona part de les cabines del país, a banda de discoteques com l’emblemàtica Florida, i que des d’Andorra va engegar el segell Djs a casa nostra. I la relació continua amb Mikel Rosel i Richy Vuelcom (el mateix Capdevila), a banda de Marcos Martínez, argentí establert al Principat i que ha punxat al seu país, a casa nostra i a Barcelona.

“Em fa il·lusió oferir aquesta oportunitat a la gent; ja sé que no pot ser-hi tothom de cop, la idea és que cada any incloguem un grapat” de gent del país. I a partir del 2019, promet, al mateix escenari dels caps de cartell.

tracking