clàssica

Canillo torna a aixecar el cicle de música Cambra Romànica

Entre els intèrprets, el jove violoncel·lista Jordi Albelda i l’exministre Alcobé

Canillo torna a aixecar el cicle de música Cambra Romànica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joves intèrprets –alguns prenent molta volada, com el vio­lon­cel·lista Jordi Albelda–, músics professionals i alguns d’amateur, com l’exministre Jordi Alcobé, en funcions aquí de pianista, desfilaran pel segon cicle Cambra Romànica que posa en marxa el comú de Canillo. La intenció, oferir l’oportunitat de visitar les esglésies de la parròquia, un ric patrimoni del que el públic té poques opcions de gaudir perquè no estan obertes, i fer-ho amb el plus musical. Sis concerts en sis dissabtes consecutius, a les cinc de la tarda i amb entrada gratuïta, començant dissabte vinent, amb el Quartet Amadeu, format per quatre noies del Conservatori Superior de Música del Liceu.

El cicle obre el ventall en aquesta edició i, tot i seguir apostant pel petit format i les cordes, inclou instruments com el clarinet i el piano. El concert estrella del cartell, anuncia Cerni Pol, conseller d’Urbanisme però impulsor d’aquest cicle juntament amb la responsable de Cultura, Núria Fernández Alaix, serà el 25 de novembre, a l’església Sant Serni, amb el jove Albelda –promesa de qui s’augura que arribi a ser un nou Lluís Claret per al país, “i si no el portem enguany potser més endavant ja no ens el podrem permetre”– i Nicolas Licciardi, pianista professional.

El 4 de novembre tocarà el Duo Guitarra Ribera Sàbat, a Sant Pere del Tarter; l’11 el duet de clarinet i guitarra Alter Ego, a Sant Miquel de Prats; el 18, el duet de violí i viola integrat per Francesc Planella (violí) i Elias Porter (viola), que intervindran a Sant Bartomeu de Soldeu. I després d’Albelda i Licciardi, Jordi Alcobé tanca cicle, a Sant Serni.

tracking