festival

Mescla d'estils internacionals

Disset cantautors i formacions del país, d’Espanya i de França actuaran a la 25a edició del cicle escaldenc Músiques del món

Mescla d'estils internacionalsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disset cantants i grups nacionals i internacionals –la majoria d’Espanya i França– actuaran aquest any en la 25a edició del cicle Músiques del món, que arrenca aquest vespre a Escaldes-Engordany, una xifra similar a la de l’any passat. El certamen començarà avui i s’allargarà fins al 30 d’aquest mes. Hi haurà entre dues i tres actuacions setmanals, que seran gratuïtes i per a tots els públics, i que tindran lloc a partir de dos quarts de vuit del vespre a la plaça Coprínceps.

La primera a obrir el teló serà la cantant catalana Ju, que acaba de publicar el primer disc El món es mou, amb cançons que irrompen amb força dins de l’escena musical catalana. La cantautora canalitza les seves vivències personals a través de la música amb un estil que beu principalment del pop-rock, el reggae o el jazz. Ju, que va mostrar la seva satisfacció per poder actuar per primera vegada al Principat, va oferir ahir un primer tast de la que serà la seva actuació durant la roda de premsa de presentació del certamen. La cantautora també tracta les emocions i com saber-les gestionar, de l’acceptació d’una realitat que cadascú viu a la seva manera, de les ganes de viure, dels drets humans i de la senzillesa –i alhora complexitat– de les relacions que s’estableixen entre persones.

El conseller de Cultura d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, va explicar que la cantautora catalana té una projecció “important” i que no va dubtar a l’hora de decidir si havia d’actuar al cicle.

Dimecres actuaran Alice & The Wonders i la setmana que ve serà el torn de Porto Bello Band, Sommeliers i el Concert Jove. També ho farà el cantautor andorrà David Micó, que presentarà els seus darrers treballs. A més, aprofitaran per presentar les últimes novetats els artistes del Principat Lluís Cartes i Quim Salvat. D’altra banda, es presentarà el nou projecte flamenc fusió que va néixer a Andorra l’any passat de la mà del grup Pali. El grup Love It presentarà la proposta gipsy jazz. Benchluch va destacar que en l’edició d’enguany es dedica un “espai exclusiu”als músics del país i fins i tot a grups que van néixer al Principat com, per exemple, Pali. També actuaran Frans Cuspinera i Anna d’Ivori, guardonats amb el premi Carles Sabater 2017. L’any passat, els vencedors no hi van actuar perquè el premi es va donar tard.

Un cicle consolidat

La directora de Cultura, Anna Garcia, va destacar que enguany músics d’arreu han sol·licitat actuar en el cicle, que es va consolidant com un referent dels escenaris d’estiu. “Per primer cop, la nostra tasca ha estat més fàcil perquè els grups s’han apropat”, va dir Garcia. La directora de Cultura va explicar que el cicle pretén “apropar al ciutadà i al turista tots els estils de música que existeixen” i que “el públic descobreixi coses noves i diferents perquè no s’avorreixi i continuï venint”. “El que volem és que tothom es vegi una mica identificat amb la música”, va dir al seu torn Benchluch. Per al dia 9 s’ha organitzat un concert en què actuaran els joves músics que van participar en la darrera edició del concurs Talentejant escènic.

tracking