Concerts

Música i romànic debuta a Santa Coloma amb els sons palatins del segle XVIII

Música i romànic debuta a Santa Coloma amb els sons palatins del segle XVIII

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els violoncel·listes Mick Stirling i Ramon Bassal –professor i alumne ara convertit en company concertista– protagonitzen el debut del primer Cicle solidari de música i romànic. A les nou del vespre a l’església de Santa Coloma. Una iniciativa engegada per la Fundació Ibo-Àfrica per recaptar fons destinats als projectes que financen a l’illa moçambiquesa que li dona nom i que portarà dos concerts més: el dia 29 vinent i el 13 de juliol, a Sant Climent de Pal i Sant Martí de la Cortinada, respectivament.

“La idea és aprofitar les esglésies romàniques, espais reduïts, per oferir concerts intimistes, amb música de cambra”, explica Bassal. Bach, Boccherini o Kummer –un violoncel·lista ell mateix que, a la Prússia del segle XVIII, va escriure duets per a l’instrument–, entre altres compositors. “Sentirem la música de Boccherini com la podria haver sentit l’infant Don Luis en una cambra del seu palau”, proposa Bassal. Stirling tocarà en solitari la Suite per a violoncel núm. 1 en Sol major BWV 1007, de Bach.

Stirling, intèrpret que ha passat per formacions com la London Symphony Orchestra, la Royal o la Radio Philarmonic Orchestra in the Netherlands, va ser professor de Bassal, jove intèrpret que va completar un màster al conservatori d’Amsterdam sota la seva tutela i fill de músic de formació clàssica i bailaora de flamenc. En aquesta estrena en un concert plegats s’establirà un diàleg entre els dos i es farà palesa la diferència de tarannà, com es complementen, assegura Bassal: “Funcionem molt bé, ell, que és un músic d’un nivell altíssim i molt de prestigi, aporta la part més europea, mentre que jo he heretat de la mare el sentit del ritme, la força expressiva pròpia de l’esperit ibèric.”

Música i romànic debuta a Santa Coloma amb els sons palatins del segle XVIII

tracking