Teatre

L'ENA incorpora la màgia feta al país a la desena temporada

L’Escena inclou al cartell d’enguany la meitat de les propostes rebudes

L'ENA incorpora la màgia feta al país a la desena temporadaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena temporada de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) arrenca diumenge 21 amb la que és la proposta més nova de les incloses fins ara: un espectacle que combina teatre i màgia, amb dos rostres novells, Toni Zamora i Daniel Rosell, i un de ben conegut d’aquest cartell, el d’Irina Robles. És el primer dels cinc espectacles programats d’aquí a l’octubre i que inclouen un ventall de formats: teatre de text, dansa, espectacles infantils... Tots ells produïts (o en règim de coproducció) per l’ENA, que compta amb els mateixos 53.000 euros de pressupost (33.000 de Cultura i 10.000 del comú de la Massana i Crèdit Andor­rà cadascun). Els projectes triats són aproximadament la meitat dels presentats, va explicar la direcció col·legiada que conformen Mònica Vega, Alfons Casal i Joan Hernàndez. Uns no es van acceptar “perquè eren produccions tancades i pagar un catxet no és l’objectiu de l’ENA”, va aclarir Vega. D’altres, simplement perquè el pressupost no dona per a més.

Als que es van acceptar i figuren a la programació n’hi ha que repeteixen: el cicle tancarà amb L’os bru no menja sopes, proposta infantil que torna a comptar amb Ester Nadal i el centre d’educació mediambiental La Moixera.

El 3 i 4 de juny, amb repetició el 16 de setembre, muntatge al voltant de la literatura universal, amb Quins clàssics, idea de Sergi Vallès i que reunirà Boris Cartes, Lluís Cartes i, de nou, Nadal.

Emma Riba i Laura Alcalà proposaran dansa al carrer, en clau d’improvisació (20 juny) i Aniversari, proposta de teatre de text, estrenarà un text de Juanma Casero, autor i director madrileny establert a Andorra.

tracking