Esdeveniments

Tot a punt per a la cinquena “onada de saxo”

Del francès Vincent David a l’holandès Arno Bornkamp, dos vells coneguts del Sax Fest, les màximes figures de l’instrument se citaran de nou a Andorra la Vella.

Tot a punt per a la cinquena “onada de saxo”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vincent David és capaç de fer amb el seu saxo, amb tota normalitat, coses que estan absolutament fora de les habilitats de la resta de mortals. Ho diu Efrem Roca, director artístic del SaxFest, que enguany arriba a la cinquena edició i que promet una setmana de música d’alt nivell: “No us puc aconsellar que vingueu a aquest concert o a aquest altre perquè són onze figures de màxim nivell, però sí puc convidar tothom a deixar-se emportar per aquesta onada de saxo, a embogir”.

Artistas del Gremio, grup de carrer integrat pel bo i millor a Espanya, “amb un nivell altíssim, brutal”, donarà el tret de sortida al festival, la jornada del 15 d’abril, obrint la competició (però fora d’ella) del tercer concurs Walking Street Music, que promet una diada sencera de bandes amunt i avall l’avinguda Meritxell, amb traca final a la plaça Guillemó. Competeixen 101 Brass Band, Los Mataos i Xalecos Street Band.

De dilluns al dissabte següent, dia 22, s’allargaran els diversos esdeveniments del cartell: concursos, masterclasses i tallers i concerts oberts al públic. Hi haurà una trentena de concursants (d’Espanya i Japó, de França i Corea, Austràlia, Brasil, Alemanya o Itàlia) i al voltant de trenta-cinc saxofonistes que acudeixen atrets per l’activitat docent. Per cert, que per això ahir es va presentar també a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Enguany s’hi ha afegit el concurs infantil: tres categories per a menors de divuit anys, amb una vintena de participants, incloent-hi un inscrit que ve d’Ucraïna.

Concerts

Tornant als concerts, dilluns hi haurà els de professors de saxo baríton (el congrés itinerant del Baritone Institut arriba a Andor­ra) i d’Arno Bornkamp (que ha compost una peça dedicada a Roca per a l’ocasió). Dimarts, Vincent David. Dimecres serà el torn de Anima Duo i el Jan Menu Quartet (un altre dels participants en la trobada de barítons).

Per dijous estan programades les actuacions de Juan Pedro Luna (va ser el guanyador del concurs de solistes de l’edició passada) i l’Ensemble Grup de Cambra, que aplega professors participants en la trobada de saxo baríton.

Divendres i dissabte seran els únics concerts de pagament (deu euros). El primer dia, Trio Jazz amb Triple Entente. La cloenda estarà a càrrec de Quatuor Yendo & Jean Baptiste Herbin.

tracking