Cinema

El curt 'Wolves', seleccionat al Festival FANT de Bilbao

El curt 'Wolves', seleccionat al Festival FANT de BilbaoX. PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wolves, el curtmetratge signat per Álvaro Rodríguez-Areny i protagonitzat per Isak Férriz, continua camí amb un bon grapat de seleccions en festivals internacionals. Entre les últimes seleccions (les aproximadament setanta que ja acumula), el jove realitzador es congratula per haver aconseguit la del Festival FANT de Bilbao, que arriba a la vint-i-tresena edició. Es tracta, recorda Rodríguez-Areny, d’un dels festivals més importants del gènere a Espanya, juntament amb el de cinema fantàstic de Sitges, on també es va projectar la seva cinta.

Al certamen de Bilbao Wolves competirà amb curtmetratges dels quals el jove realitzador lloa la factura, com Fe, de Juan de Dios Garduño. Amb aquesta selecció, l’equip dirigit per Rodríguez-Areny celebra l’any des que el curt es va començar a distribuir. En aquest temps s’ha projectat en aproximadament vuitanta ocasions en trenta països diferents. En aquest temps ha conreat algun premi: a Atlanta, a l’Índia (millor fotografia) i a l’Ull Nu, a Andorra.

El director, que debuta amb aquest curt, ha explicat en diferents ocasions que la gènesi de la història està en un exercici proposat a classe, un guió que havia de partir de les paraules despullat i córrer. Així va néixer la història d’un home perseguit per dues feres que al final va desembocar en la cinta final, en què els llops són metafòrics: l’acció es trasllada a la Segona Guerra Mundial i les bèsties són dos soldats alemanys que persegueixen sense treva un pilot caigut, un personatge interpretat per Férriz. El rodatge es va fer a Andorra.

tracking