Reportatge

Nou rumb

Lydia Gregori havia de ser mestra, però Presuntos Implicados es van creuar al seu camí i va veure la llum. Dissabte, a la Fada.

Nou rumb

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nascuda a Gandia, Gregori s’havia preparat per ser educadora i tenir una vida de les de feina fixa i tranquil·litat de funcionària. La música ja li agradava, és clar, però s’ho mirava de lluny, sense expectatives. La seva particular caiguda del cavall no va ser camí a Damasc, sinó al concurs Versiona a Presuntos Implicados. S’hi va presentar amb un amic guitarrista –així, per provar, com si res– i va quedar guanyadora. El premi: pujar a l’escenari a cantar amb l’aleshores popular banda. “Una experiència tota ella molt gran”, recorda. Li va donar tanta empenta que va decidir deixar de banda la seguretat de treballar per a l’Estat (espanyol) i provar fortuna en la música.

L’any 2011 va llançar el primer àlbum, Mira, que serà la base del concert que dissabte vinent oferirà a La Fada Ignorant. Un concert que es va tancar, per cert, gràcies a la complicitat de l’escriptor David Arrabal: es van conèixer en un festival solidari a Catalunya i l’home va quedar captivat per la veu de Gregori, tant que la va voler compartir amb el públic del Principat.

Gregori, que un cop es va decidir per la música va començar a formar-se seriosament al conservatori del Liceu, és conscient que el món de la música és dur. “I necessito compaginar-la amb altres feines, per menjar, però també tinc clar que no és fer-me famosa el que pretenc, el que jo vull és compartir, comunicar-me amb la meva música, que a la gent li agradi el que faig”. L’oportunitat, dèiem, dissabte.

tracking