Difusió

La Biblioteca Digital Mundial inclou el Pariatge del 1278

El text fundacional i nou documents històrics més entren al catàleg

La Biblioteca Digital Mundial inclou el Pariatge del 1278

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu documents importants per a la història d’Andorra han passat a formar part del fons de la Biblioteca Digital Mundial, un projecte desenvolupat per la Biblioteca del Congrés dels Estats Units en col·laboració amb la Unesco. En la relació de textos i imatges facilitats des d’Andorra com a més representatius hi ha el primer Pariatge, el signat el 1278, a banda del Manual Digest, d’Antoni Fiter, i el Politar Andorrà, d’Antoni Puig. També s’hi ha inclòs La coutume d’Andorre, de Jean Auguste Brutails, de qui també s’ha publicat la Visura a la plaça Major de Sant Julià de Lòria; El Principado de Andorra y su constitución política, de Francisco Pallerola, La cuestión de Andorra i el text de concessió de les Forces Hidràuliques i la construcció de carreteres a les valls.

Això pel que fa a documents textuals, però també hi ha imatges: el gravat xilogràfic La justícia a Andorra i la fotografia Esquiadors a la casa Cremat d’Anyós.

Els textos i imatges seleccionats s’afegeixen al primer document referent al Principat que es va poder consultar en aquest extens fons: una digitalització de la Library of Congress del llibre Dos repúblicas pintorescas: Andorra y San Marino, de l’escriptora nord-americana Virginia Wales Johnson. La publicació d’aquesta desena de documents s’ha fet gràcies al conveni signat entre el ministeri de Cultura i la Biblioteca, per facilitar la difusió i l’accés d’estudiosos, educadors i públic en general.

tracking