reportatge

La família 'Star Wars'

La família que veu ‘Star Wars’ unida roman unida. Es podria dir, veient com els grups familiars desfilaven ahir per davant del ‘photo call’ instal·lat davant dels cines d’Illa Carlemany amb motiu de l’estrena de ‘Rogue One’. Com és de rigor, amb fans disfressats

La família 'Star Wars'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estic, aquí, al xou!”, explicava algú al telèfon, mentre fotografiava el grupet de personatges (profusió de Dart Vaders) instal·lat sobre l’escenari del photo call. “Enguany no ho pensàvem fer, preferíem deixar la convocatòria per a les pel·lícules oficials de la nissaga, però vam veure que hi havia molta gent que s’apuntava i ens vam anar animant”, deia Jonathan González des de l’Associació de Frikis d’Andor­ra, al darrere de la convocatòria de cosplay on esperaven més d’una vintena de persones. “La gent cada cop s’anima més a participar d’aquestes coses”, confiava, per aportar una dada: al grup de Facebook de l’associació ja tenen uns 20.000 membres, i amb molta activitat.

El muntatge d’ahir també va comptar amb el suport d’Andorra Telecom, que va regalar entrades fins a omplir una sala (unes dues-centes) per a la nit de l’estrena. Per què apuntar-s’hi? “Perquè hi ha un lligam directe amb el nostre producte televisiu, perquè totes les pel·lícules que passem per les nostres plataformes han estat abans estrenades al cine, com aquesta”, va argumentar Josep Santuré, cap de producte a l’empresa.

Als cines l’estrena es viu sense aglomeracions, sense cap desfici, “com una pel·lícula normal”, segons el gerent de les sales, Jordi Torres. El títol és atractiu però ningú no s’ha de quedar sense entrada, sembla ser, en l’horari escollit, ni per al cap de setmana. Sobretot perquè ja han previst un ventall ampli de sales i horaris.

Entre els qui no volien perdre’s la novetat tan aviat com es projectés a la pantalla hi havia alguns habituals d’aquests esdeveniments, com la Carol Garrido, il·lustradora d’ofici i que anit tornava a lluir el vestit de princesa Leia que es va confeccionar –cusint-lo a mà– l’any passat. O Pepe Pérez, un dels fans irredents que ensenya amb el mòbil fotos de casa seva, decorada de dalt a baix amb la col·lecció que s’ha anat fent al llarg del temps ( i que ha millorat en la qualitat de les peces ja des del primer sou). Al rebedor, un stomper abillat com correspon a les dates: amb barret de Pare Noel.

Pérez és un docent de l’Escola Andorrana d’Ordino que aposta per passar el testimoni de l’afició a les noves generacions: portaran la classe a veure la pel·lícula com ja van fer l’any passat. I agrada als més petits? “Hi ha de tot, alguns s’enganxen i d’altres passen”, diu.

Davant el photocall a Vivand, la canalla que hi havia era del bàndol aficionat. Amb l’Ian Garcia (deu anys) atent i veloç per respondre les preguntes amb premi del concurs per amenitzar l’espera. “Jo me les sé totes, de totes les que facin em sabré la resposta”, assegurava, per explicar a continuació que s’ha vist cada pel·lícula de la nissaga un parell o tres de vegades. Que no són, ni de lluny, tantes com se les ha vist al llarg del temps qui li ha encomanat l’afició: David Sanagustí, la parella de la seva mare, qui confessa haver vist cada títol la quantitat precisa de 37 vegades. Excepte El despertar de la fuerza: només quatre. “La primera pel·li que vaig veure a la meva vida va ser La guerra de las galaxias, al cine Nuevo que hi havia al Paral·lel, amb sis anys”. Des d’aleshores la filosofia de Georges Lucas ha passat a ser la seva: “És allò de la força, un tema d’energies.” I la música: entrena triatló escoltant la Marcha Imperial.

tracking