Literatura

Laia Aguilar, guanyadora del premi Carlemany 2016

L'autora de 'Wolfgang (extraordinari)' rebrà una dotació de 10.000 euros d'un guardó convocat pel Govern d'Andorra, el Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana

Laia Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'autora Laia Aguilar és la guanyador del premi Carlemany pel foment de la lectura que convoca el Govern d'Andorra, juntament amb el Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana. L'obra premiada ésWolfgang (extraordinari), un relat sobre un infant queqüestion el món dels adults des d’uns ulls intel·ligents, distants i crítics. El premi està dotat amb 10.000 euros i l'obra ha estat escollida pel jurat entre 26 altres originals.

Laia Aguilar va néixer a Barcelona el 1976 i és llicenciada en Comunicació Audiovisual. És escriptora, professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i guionista de sèries de televisió. En el món de la televisió ha treballat en projectes diversos com ara El cor de la ciutat, Ventdelplà, Infidels, Olor de colònia, El Príncipe o Merlí, entre d’altres. Anteriorment va publicar la novel·la Les bruixes de Viladrau (Ara Llibres) i Pare de família busca... (Al Revés). Wolfgang és la seva novel·la més personal.

El protagonista de la novel·la guanyadora ésWolfgang, que té onze anys i un coeficient intel·lectual de 152. Li agrada fer llistes de coses impossibles, esbrinar com es viatja a Neptú o fabular que es convertirà en un gran pianista. Tocar el piano és la seva passió, per a ell suposa el seu refugi d'emocions. El dia que la mare mor li toca anar a viure amb el desconegut del seu pare i inicia un pla per fugar-se a la millor acadèmia de música del món. Durant el viatge, descobrirà qui és realment el seu pare, quin secret familiar li amaguen “els grans” i per què té tanta por d’alguna cosa que no s’ha atrevit a explicar mai... Wolfgang qüestionarà en tot moment el món adult des d’uns ulls intel·ligents,distants i crítics. Perquè hi ha intel·ligències bones, més bones, molt bones... i d’altres, que són extraordinàries.

El lliurament del premi a Andorra es farà coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig del 2017.

El jurat ha estat formatr per un consell lector —format per sis persones, les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Verònica Sánchez Orpella, les professores dels tres sistemes educatius d’Andorra Magda Balaguer (Col·legi Sagrada Família), Sílvia Sinfreu (Liceu Comte de Foix) i Alèxia Carreras (Escola Andorrana de segona ensenyança d’Andorra la Vella), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions—, ha estat encarregat de seleccionar tres obres d’entre les 26 presentades, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del premi. El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió de les seves professores de literatura. Les membres del jurat juvenil són: Alèxia Galbany Grau, Nayara Fernandes de Amorim i Aroa Montoto Soler, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Andorra la Vella; Alba Gil Ispierto, Carolina Lacuesta i Patrícia Rayo Pourbax, del Col·legi Sagrada Família, i Ainhoa Da Silva Caballo, Nahiara Cofian i Ainhoa Soldevila Rivas, del Liceu Comte de Foix.

tracking