Cinema

'Nieve negra', rodada al país, s'estrenarà el gener vinent

Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia i Laia Costas protagonitzen la cinta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El març passat el Principat es va convertir en plató d’una de les produccions cinematogràfiques potser més ambicioses que s’hi hagin rodat. Si més no, amb un cartell més ben nodrit: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia i Laia Costa, aquesta un dels valors a l’alça del panorama interpretatiu català. Van rodar exteriors de Nieve negra, un drama familiar dirigit per Martín Hodara. Del film ha començat ja a visionar-se a les xarxes el tràiler promocional, que anuncia l’estrena, fixada per al mes de gener, menys d’un any després de fet el rodatge.

El film va comptar amb participació andorrana: la productora posada en marxa per Edu Ruano, que va prestar serveis i logística a l’equip de producció de la cinta. El productor, Pablo Bossi, de Gloriamundi Producciones, que està al darrere de títols tan coneguts com El hijo de la novia o 9 reinas. També figura entre els productors Santiago Segura.

Els paratges muntanyencs del país on es va rodar la pel·lícula –un rodatge hermètics per als mitjans del país– representen la Patagònia argentina. En acabar la feina a Andorra, on van patir certa escassedat de neu, l’equip es va traslladar a l’Alt Urgell: s’hi va estar durant aproximadament una setmana treballant en diverses localitzacions de Montferrer, entre les quals l’aeroport, la gravera i la serradora, a banda d’algun domicili privat. En aquest cas hi havia Federico Luppi.

Nieve negra narra la història d’un home (el personatge de Darín) a qui acusen de matar accidentalment el seu germà. Un altre germà (Sbaraglia) el visita amb la idea de tractar la qüestió d’una herència.

'Nieve negra', rodada al país, s'estrenarà el gener vinent

tracking