Exposicions

El Museu del Tabac ensenyarà com és 'El món a la fi del món'

La sala de mostres temporals exhibirà una selecció de fotografies de Sebastián Álvaro, el creador de la sèrie documental ‘Al filo de lo imposible’

El Museu del Tabac ensenyarà com és 'El món a la fi del món'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món a la fi del món, un recor­regut fotogràfic per uns paisatges grandiosos, salvatges, bells i desolats, així es presenta la nova exposició que ocuparà l’espai de mostres temporals del Museu del Tabac a partir de dijous vinent i que es podrà visitar fins al 29 de gener. Les imatges estan signades per Sebastián Álvaro, el creador de la mítica sèrie documental Al filo de lo imposible.

La mostra que arriba a l’equipament lauredià està formada per 38 fotografies realitzades per l’aventurer al llarg de 35 anys d’expedicions pels llocs més inhòspits dels sis continents: de la Patagònia a l’Himàlaia, del Pol Nord a l’Antàrtida, per on va recór­rer pics elevats, volcans, deserts de sorra i gel, barrancs, cascades i oceans. Més de tres dècades vorejant els límits del perill durant les quals ha confeccionat un arxiu fotogràfic amb més de 300.000 imatges. La selecció realitzada per a El món a la fi del món inclou algunes de les més impactants.

La mostra recorre els llocs que més han captivat Álvaro, espais desolats i aliens a la domesticació humana, llocs on l’home pot tenir una clara idea de la seva petitesa, de la seva fragilitat en una Terra immensa i considerablement hostil per a la vida humana. Llocs desmesurats, llocs silenciosos, llocs de temperatures inhòspites, tot allò ha atret la mirada i l’objectiu d’aquest emblemàtic aventurer, que ha recorregut el planeta, de les muntanyes del Karakorum a l’Antàrtida. Llocs, no obstant això, que deparen a l’ar­riscat viatger –o a qui contempla les imatges– la llibertat.

Álvaro (Madrid, 1950) va començar treballant com a tècnic a Televisió Espanyola i a partir del 1981 es va dedicar a crear i dirigir un nou format de documentals d’aventura, Al filo de lo imposible, que es convertirien en un referent de l’aventura moderna, amb uns continguts que surten de l’acció merament esportiva per endinsar-se en el vessant social i cultural. En 35 anys ha dirigit més de 300 documentals i és autor d’una quinzena de llibres, a banda de col·laborador habitual en premsa i conferenciant.

tracking