òpera

Una producció andorrana vol acostar el gènere de l'òpera al gran públic

S'han traduït els diàlegs al català i es conserven les àries en la llengua original d'aquesta opereta còmica

Presentació de l'espectacle 'La Gata Metamorfosada en Dona' d'Offenbach amb la soprano Jonaina Salvador, el conseller de Cultura Josep Roig i la dissenyadora Anna MargotS.F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota la direcció de la soprano Jonaina Salvador, Sant Julià viurà el dissabte 19 i el diumenge 20 de novembre la representació de l'espectacle ‘La Gata Metamorfosada en Dona’, de Jacques Offenbach. L'obra, que es troba dins la segona temporada d’Òpera d’Andorra, és una opereta còmica que ha traduït els diàlegs al català i conserva les àries en la llengua original. Amb la direcció musical de Daniel Abad, la direcció d'escena de Maria Voronkova i l'escenografia a càrrec de l'Escola d'Art de Sant Julià, la soprano andorrana ha reunit el tenor Jordi Casanova, la soprano Ximena Agurto, el baríton Joan Garcia Gomà i els músics de l'Orquestra de Cambra del País Valencià. Salvador ha destacat que l'espectacle d'una hora de durada ha estat pensat per a tots els públics.

En el transcurs d'aquests dies s'estan fent els assajos a Barcelona amb els músics del quintet de corda de l'Orquestra de Cambra del País Valencià, amb la direcció de Daniel Abad.

L'obra, d'una hora de durada, explica la història d'un tenor que és seduït per un hindú que li proposa amb el seu amulet convertir la seva gata en dona. A la presentació de l'opereta i d'aquesta producció hi ha assistit també la dissenyadora Anna Margot, que ha destacat la conveniència de produccions d'aquesta qualitat al país. Per a la confecció dels escenaris, l'Escola d'Art de Sant Julià hi participa en l'elaboració de l'esceneografia dins un projecte educatiu que implica els alumnes d'aquesta escola.

El conseller de Cultura del Comú de Sant Julià, Josep Roig, ha destacat que la representació coincideix amb l'activitat del Mos, "que dóna vida al sector de la restauració, funciona i dóna vida a la parròquia". A banda, els alumnes de les escoles comptaran amb un petit espai on podran intercanviar experiències amb els artistes o disfrutar d'una conferència sobre el gènere de l'òpera amb una visió general sobre les veus que hi intervenen i la participació del quintet de corda. En aquesta obra hi participen la soprano andorrana amb el tenor Jordi Casanova, la soprano Ximena Agurto i el baríton Joan Garcia Gomà.

El preu de les entrades és de 22 euros i es poden adquirir acodetickets.comi al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

tracking