reportatge

Blanco fa por

Martín Blanco, dibuixant argentí instal·lat a Andorra, impulsa un segell editorial amb un soci argentí, especialitzada en terror.

Blanco fa por

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carnaval de sangre serà el segon títol de l’editorial, amb portada signada per Blanco, que debutarà també com a narrador. Apareixerà previsiblement cap al març i serà un llibre de contes on compartirà espai amb el seu soci editorial, Gonzalo Ventura, escriptor argentí i amic de la infantesa de l’ara polifacètic Blanco, que fa no gaires setmanes presentava una instal·lació a l’Era d’Ordino on ultrapassava el seu àmbit habitual com a dibuixant per presentar-se també com a poeta i autor d’obres plàstiques.

Santa Guadaña ja adverteix quines són les intencions i la línia del segell de l’ara també convertit en editor. Llibres de terror. Gènere al qual els dos impulsors són aficionats des de sempre. Van debutar amb una primera novel·la centrada en el món dels vampirs, 3 días, signada per Ventura. I Blanco, ara que ha agafat la ploma –i pensa prendre-s’ho molt seriosament, adverteix– també se sent inspirat pel gènere més sanguinolent. “És que és això el que em surt”, s’explica. Igual que les seves il·lustracions sempre tenen aquell rerefons tan fosc i reflexions àcidament crítiques.

Entre els arguments que han fet decidir Blanco i el seu soci a endinsar-se en l’aventura editorial hi ha el de gestionar per si mateixos els drets econòmics que generi la seva obra. És a dir, que treballar per a una editorial que deixa a les mans de l’autor només un 10 % dels possibles guanys els sembla un negoci pobre. Com a tants autors que han acabat optant per l’autoedició.

Tot i que l’editorial no sembla últimament el negoci del segle, Blanco s’ho agafa amb calma i assegura que tenen bones expectatives, tot i que creixeran a poc a poc. Però confia que podran consolidar-se, amb uns quants títols per any. En paper i en format electrònic.

tracking