reportatge

Tàndem per a un 'reset'

En principi només es tractava de donar un cop de mà a Susanna Ferran i muntar-li una exposició, però a Aminda Saludes se li ha despertat el cuquet de galerista i n’hi haurà més.

Tàndem per a un 'reset'Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al 2009, Saludes tancava la sala Torrallardona i des d’aleshores ha plogut molt, però el desig de seguir vinculada a l’art no l’ha abandonat. En aquest temps ha seguit un curs de comissariat artístic a Madrid i un altre d’art contemporani a Sotheby’s. Així que quan l’any passat, durant la Biennal de Land Art va conèixer Susanna Ferran, que hi participava, i aquesta li va ensenyar el seu projecte, es va dir que per què no, que potser era el moment de tornar.

Saludes va muntar per a Ferran l’exposició de Life is Flow, al Molí dels Fanals (estarà oberta fins al proper dia 31), un recorregut en imatges –a Ferran no li fa el pes que es parli de fotografies– per la passió de l’autora pels països asiàtics i un projecte artístic iniciat el 2012 i al qual va posar punt i final fa poc.

La galerista va detectar el treball d’una creadora jove i que encara no coneixia però que li va interessar: “Es veu la seva passió per aquestes cultures i com a través de la fotografia artística busca la manera de trobar l’harmonia a la seva vida”, argumenta.

A banda, la proposta té un rerefons solidari: el quinze per cent de la recaptació anirà destinada a Muntanyencs per l’Himàlaia.

Saludes destaca peces com Reflection of Selfs, una reflexió sobre la interacció entre cos, ment i ànima que Ferran personifica en neu, pluja i vapor. O Alchemy, la que posa punt final al projecte. Una imatge impresa en paper nepalès –Lotka– i on sobre la roca fotografiada queden subratllades, en colors or, plata i coure, les cicatrius que es guanyen amb el fluir de la vida, que d’això va la mostra.

Amb la proposta, Saludes torna a plantar el peu en el panorama artístic del país. Encara que, diu, no vol obrir una galeria estàndard, sinó que més aviat apostarà per quelcom més versàtil. Però sense presses.

tracking