escenaris

La nova temporada lírica obre amb una opereta d'Offenbach

‘La gata metamorfosada en dona’ es representarà el 19 i 20 de novembre

La nova temporada lírica obre amb una opereta d'OffenbachXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jacques Offenbach, el compositor judeoalemany que va crear l’opereta, torna com a protagonista de la temporada Andorra Lírica, la segona, que s’inaugurarà el 19 i 20 de novembre a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria amb La gata metamorfosada en dona, una peça que va escriure basant-se en una faula de La Fontaine. Novament, la jove soprano andorrana Jonaina Salvador –impulsora de la temporada– interpretarà el rol protagonista, acompanyada per tres cantants més, un piano i un quintet instrumental, en una producció de petit pressupost on comptaran amb la col·laboració de l’Escola d’art laurediana per a la confecció dels decorats.

Amb La gata..., Salvador confia a repetir l’èxit de públic aconseguit amb La vídua alegre, opereta també d’Offenbach amb què es va posar punt final a la primera temporada, que va incloure també la Carmen de Bizet. En aquesta ocasió, el fil argumental gira al voltant d’un home, Guido, un intel·lectual ric que ha anat a menys que viu en companyia d’una lleial serventa, la Marianne, i una gateta, la Minnette, a qui un mag convertirà en una dona real.

A Salvador, que serà també la directora artística, com en les ocasions precedents, s’afegeixen el tenor Jordi Casanova, el baríton Joan Garcia Gomà i la també soprano Ximena Agurto. Estaran acompanyats en directe per la pianista Laia Martí (és la directora del festival de música clàssica de Puigcerdà) i un quintet de l’Orquestra de cambra de la comunitat valenciana. El vestuari, a càrrec d’Anna Mangot.

Les representacions, el 19 a les 20.30 hores i el 20, a les 18 hores.

tracking