Trobada

Saboya veu en l'Art Camp una eina per identificar la imatge del país amb la pau

La trentena de creadors s’acomiaden d’Ordino després de deu dies treballant i convivint

Saboya veu en l'Art Camp una eina per identificar la imatge del país amb la pauANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cloenda de la cinquena edició de l’Art Camp a l’era Rossell d’Ordino, parròquia amfitriona d’aquest esdeveniment que enguany ha reunit més de 30 artistes d’arreu del món. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar en l’acte oficial de comiat el potencial que pot tenir el país en la promoció de valors universals, la pau i la convivència. El titular d’Afers Exteriors, juntament amb la ministra de cultura, Olga Gelabert, i el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Josep Dallerès, van avançar l’interès del Govern, del comú d’Ordino i de totes les parts per “anar més enllà” en l’organització i promoció d’aquesta trobada internacional d’artistes.

Per a Saboya, aquesta trobada pot ser “un bon instrument per vehicular la imatge d’un país que ens defineix de manera molt clara amb la pau”. Saboya, que va recordar el propi inici de l’Estat andorrà amb un acord de pau, va destacar l’experiència de més de trenta artistes vinguts de tots els continents com una mostra del que el país pot oferir com a llegat universal.

Diàleg i creació

El ministre també va destacar la convivència, el diàleg i la creació conjunta entre diferents disciplines i creadors per posar de relleu la capacitat del país a oferir nous discursos i propostes. Motius pels quals va considerar “bo de donar-hi continuïtat al màxim possible”.

Gelabert, per la seva banda, va fer també referència a la cultura i a l’art com a mostra d’unitat en els valors dels diferents països i va destacar que tot i que el comitè andorrà de la Unesco no recau en la seva cartera ministerial, s’augmentarà la implicació des del Govern, “des de Cultura volem posar peu en aquest projecte”, per tant va anunciar que al setembre es farà una reunió per valorar possibles activitats al voltant de l’Art Camp.

Riba va assegurar que l’experiència es troba consolidada a la parròquia i des del comú “intentem millorar”. I Dallerès va indicar que “l’experiència és boníssima”, i va destacar a mode d’exemple com diferents ambaixadors han pogut conèixer artistes del seu país a través de les obres que han fet a Andorra i com “artistes en països que estan en conflicte són capaços de treballar junts”. Dallerès es va mostrar convençut del fet que l’experiència ha de servir per “promocionar, valorar i utilitzar al màxim, perquè el treball està fet”, ha dit. El president de la CNAU va fer especial menció en la necessitat de fer “una reflexió seriosa per veure quin potencial es pot treure i en bé de tots” per exportar al màxim aquesta experiència, “podem donar missatges de pau, i els podem avalar, sense cap prepotència i amb la mateixa humilitat del país, que és un país petit”.

tracking