El cim parpellejant

Ascensió al pic de Carroi. Un itinerari de pujada constant però còmoda que condueix fins a un cim panoràmic, tot i que ple d’antenes i repetidors de telecomunicacions, amb vistes sobre la capital i Escaldes-Engordany.

El cim parpellejant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un extrem de la parròquia de la Massana, però en un veritable punt estratègic, s’alça el pic de Carroi amb els seus gairebé 2.332 metres d’altitud. Per poder-hi ascendir cal anar fins a Sispony, des d’on surt la pista forestal que puja fent ziga-zagues per la cara nord de la muntanya.

L’amplitud del camí el fa apte per ascendir de forma còmoda tant amb raquetes com amb esquís, però sí que és força empinat perquè s’han de superar més de nou-cents metres de desnivell. El sender avança serpentejant per dins del bosc i la pujada és forta i constant, però no presenta dificultats tècniques. Tot i així, a l’hivern depèn sobretot de l’estat de la neu. Des de l’oficina de Turisme de la Massana recomanen fer la ruta després que hagi nevat, ja que aleshores sol haver-hi neu des del principi, fet que permet avançar per un ter­reny més agradable i uniforme. Tot i així, abans sempre cal consultar el Butlletí de perill d’allaus perquè la zona és propensa a aquest fenomen a causa del pendent pronunciat. Quan fa dies que ha nevat, en canvi, el terreny esdevé més delicat. Per això, des de l’oficina de Turisme aconsellen no realitzar el recor­regut en aquestes condicions. En aquest cas, seria millor fer-lo caminant, almenys el primer tram, ja que a les cotes més baixes és molt probable que no hi hagi pràcticament neu. A més, com que l’ascensió es fa per la cara nord, el camí de seguida es gela i esdevé força relliscós, de manera que cal extremar les precaucions.

Amb unes tres hores s’arriba al pic de Carroi, que és força ample i panoràmic i que destaca sobretot per la seva verticalitat. S’utilitza com a centre de comunicacions, raó que explica la presència de diverses antenes i repetidors, però és també un mirador sobre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Des de dalt, les vistes són sensacionals i es dominen pràcticament totes les muntanyes del país.

Per baixar, es pot agafar una altra vegada la mateixa pista forestal i desfer el camí de pujada. Tot i així, els més experimentats i que hagin pujat amb esquís poden optar per un descens més arriscat però excitant i anar a buscar la canal de la Rectoria, que permet retornar pràcticament en línia recta fins al punt d’inici en més o menys una hora.

LOCALITZACIÓ: la Massana

DURADA: de 4 a 6 hores, anada i tornada

DIFICULTAT: moderada

DISTÀNCIA: 11 quilòmetres, anada i tornada

DESNIVELL: +900 metres

El cim parpellejant

tracking