moviment

#SafetyPin, el símbol de suport a les minories que és tendència als EUA

#SafetyPin, el símbol de suport a les minories que és tendència als EUATwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'elecció de DonaldTrumpper a la presidència dels Estats Units ha fet saltar les alarmes d'aquells que el veuen com una amenaça per les minories. Durant la campanya electoral va dir que prohibiria l'entrada delsmusulmansal país, va fer comentaris sexistes i va insultar les dones, a més de fer reiterats discursos racistes.

La seva elecció ha alçat veus contràries que s'han fet notar amb nombroses manifestacions a moltes ciutats nord-americanes, però aquesta no és l'única reacció dels ciutadans. Ha sorgit un moviment que fa servir un petit símbol per mostrar el seu suport a totes les persones que es puguin sentir atacades pel que pot esdevenir al país quanTrumpposi en pràctica el que va anunciar en campanya.

El que fan les persones que s'hi sumen és posar-se una agulla imperdible a un lloc visible de la roba. Amb aquest petit objecte indiquen que són aliats dels grups queTrumpha amenaçat i que són solidaris amb les persones que puguin tenirpor. La majoria comparteix una fotografia de l'agulla imperdible a les xarxes socials per ampliar encara més el seu ressò, tot plegat amb l'etiqueta #SafetyPin

El gest no és nou. És una idea que va aparèixer després que guanyés elBrexital Regne Unit, en suport als immigrats que viuen al país i que es van veure amenaçats amb el resultat del referèndum.

Aquestes són algunes de les imatges compartides a les xarxes socials:

tracking