Notícies de

Clima

Avís taronja per un episodi de fort vent

El departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el servei meteorològic emetés l’avís taronja per un episodi de vent

Aleix Puig

“Buscàvem les músiques que els presos cantaven per animar-se”

El Quartet Klaima neix de la fusió entre dos mots: klezmer i ànima. Avui, ell i els tres integrants d’aquest grup especialitzat en música d’arrels centreeuropees oferiran un concert a l’Auditori en el marc del cicle ‘Ordino Clàssic’.

Les set claus

Adolescència i entorn

El 39% dels adolescents pateix depressió postpandèmia

Editorial

Cuidem els temporers

Aquests joves que anomenem temporers extracomunitaris són els que permeten cada hivern posar en marxa les estacions. Són experts en el sector i en les seves feines i cal que ho valorem perquè repeteixin molts anys.

Reportatge

Sense criteris compartits

La manca d’un marc legal que reguli la transparència a l’administració fa que la documentació que els comuns posen a disposició dels ciutadans canviï de parròquia a parròquia

Reportatge

42 mesos 'robant' llum

Condemnada una parella al pagament de prop de 6.000 euros per haver estat tres anys i mig consumint llum del comptador de FEDA.

Recordes quan

Digitalitzar l'Arxiu

El primer catàleg de l’arxiu que es va publicar a internet va ser el del fons Josep Alsina Martí. La base de dades, amb uns 4.000 documents, era accessible per a tothom. Seria el punt de partida del pas de textos, imatges i vídeos a la xarxa.

El racó del psicòleg

Acostuma-t'hi

Quan no puguin controlar-te es dedicaran a parlar malament de tu. Apa, ja ho he dit. Mira, m’he tret un pes de sobre. Bé, ara que ja he deixat anar la bomba permeteu-me que ho expliqui amb calma.

Els imprescindibles

Els imprescindibles de Manel Garcia

Director general d’Univers Bomosa i president de l’Associació Protectora d’Animals GosSOS. Va néixer a Barcelona fa 54 anys. És llicenciat en Ciències Empresarials i es declara “animalista”.