ORDINO

‘Taula amiga’ serveix àpats a 63 usuaris de la Casa Pairal

El projecte es va engegar el novembre del 2023 com a prova pilot

Padrins a la Casa Pairal d’Ordino.

Padrins a la Casa Pairal d’Ordino.ANA

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Un total de 63 usuaris han fet ús de la iniciativa Taula amiga des que el comú d’Ordino va engegar el projecte el novembre passat, segons informen fonts de la corporació. Es tracta d’un projecte que va néixer amb l’objectiu de proporcionar una alimentació adequada als usuaris de la Casa Pairal i alhora facilitar un espai per fomentar els vincles de l’amistat i de connexió amb altres persones que viuen soles o bé fan els àpats sense companyia. És una mesura, en definitiva, per promoure un envelliment actiu i saludable.

En aquest sentit, la prova pilot del projecte Taula amiga consistia a fer un dinar a la Casa Pairal un cop al mes i oferir un menú equilibrat per 8 euros, un cost que, si algun padrí no pot pagar, se’n fa càrrec el departament de Benestar Social del comú.

Així doncs, i tal com constaten fonts del comú, fins ara la iniciativa ha tingut bona rebuda i l’assistència, des que va arrencar, ha estat la següent: 17 usuaris el mes de desembre, 13 usuaris el mes de gener, 17 usuaris el mes de febrer i 16 usuaris el mes de març.

Les persones que vulguin apuntar-se a aquesta iniciativa han de ser majors de 65 anys, residir a la parròquia d’Ordino, ser autònomes i amb les capacitats cognitives adients per poder mantenir relacions socials. La prova pilot es va posar en marxa a finals de novembre del 2023.

tracking